Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 22

Ričardo Berankio lemiamame „US Open“ atrankos mūšyje lauks kartą jau sutriuškintas varžovas

Ričardas Berankis atviro Jungtinių Amerikos Valstijų teniso čempionato pirmame ir antrame atrankos etapuose žaidė su negirdėtais ir nematytais varžovais. Tačiau lemiamoje kovoje dėl patekimo į „US Open“ čempionatą geriausias Lietuvos tenisininkas kovos su žinomu varžovu - Aleksandru Kudriavcevu iš Rusijos.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / @ulysseel nuotr.

Abu žaidėjai kartą jau buvo susitikę šiemet. Kovo mėnesį Kazanėje vykusiame „Challenger“ serijos teniso turnyre R.Berankis varžovą iš Rusijos nugalėjo rezultatu 6:3, 6:0.

A.Kudriavcevas šį sezoną žaidė „Challenger“ serijos varžybose ir  pakilo į 146-ą vietą pasaulio reitinge. Metų pradžioje jis buvo 270-as.

Aukščiausia 28-erių metų Rusijos tenisininko vieta pasauliniame reitinge buvo pasiekta 2011-ais metais, kai jis profesionalų klasifikacijoje užėmė 123-ią poziciją.

A.Kudriavcevas ketvirtą kartą karjeroje bando patekti į „US Open“ čempionatą. Iki šiol visi bandymai buvo nesėkmingi. Apskritai, Rusijos tenisininkui per visą karjerą „Didžiojo kirčio“ turnyre pavyko sužaisti tik kartą. Tai įvyko 2012 metais „Australian Open“ turnyre. A.Kudriavcevas tuomet pralaimėjo jau pirmame rate.


R.Berankis siekia trečią kartą karjeroje žaisti „US Open“ čempionate. Iš viso 118-ą vietą šiuo metu pasauliniame reitinge užimantis Lietuvos tenisininkas „Didžiojo kirčio“ turnyruose žaidė aštuonis kartus, iškovojo 6-ias pergales ir patyrė 8-is pralaimėjimus.

Į Niujorką R.Berankis atvyko po laimėto „Challenger“ serijos turnyro Kazachstane. A.Kudriavcevas žaidė trijų „Challenger“ serijos turnyrų finaluose. 

Lemiamo atrankos etapo pergalės kaina bus didelė: nugalėtojui atiteks 35 reitingo taškai ir beveik 35 tūkstančiai dolerių. Pagal šiemet iškovotus reitingo taškus, R.Berankis užima 100-ąją vietą ATP reitinge. Pergalės atveju jis pakiltų apytiksliai  dešimčia laiptelių. 

Lemiamas mačas dėl patekimo į „US Open“ čempionatą Lietuvos laiku prasidės apie 21-ą valandą. Iškart po merginų - Katerinos Siniakovos ir Aleksandros Krunič dvikovos, kuri prasidės 19:30 Lietuvos laiku.

Deuce.lt lemiamą R.Berankio atrankos kovą kviečia sekti drauge.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius