-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10

Ričardo Berankio pirmo varžovo dosjė: jis – devintosios pasaulio raketės treniruočių partneris, kuriam nelemta sužibėti

Lietuvos teniso rinktinės lyderis Ričardas Berankis antradienį pradės pasirodymą Taškente vykstančiame „Challenger“ serijos vienetų turnyre. Pirmadienį į 76-ą vietą pasaulio reitinge pakilęs 26-erių lietuvis Uzbekistano sostinėje sieks pasirodyti geriau nei praeitą savaitę „Ethias Trophy“ varžybose, kuriose pirmą kartą po keturių mėnesių pertraukos įveikęs du varžovus iš eilės pasiekė ketvirtfinalį.
Ričardas Berankis „US Open“ starte nugalėjo Maleką Jazirį
Ričardas Berankis „US Open“ starte nugalėjo Maleką Jazirį / „@ulysseel“ nuotr.

R.Berankis antradienį „Tashkent Challenger“ turnyro starte susitiks su 314-ą vietą ATP reitinge užimančiu čeku Michalu Konečny.

Pergalę pirmame etape iškovojusiam tenisininkui atiteks 10 ATP vienetų reitingo taškų ir 2150 JAV dolerių. Dėl kelialapio į aštuntfinalį R.Berankis arba M.Konečny raketes surems su kvalifikaciją įveikusio kroato Ivano Dodigo ir bosnio Aldino Setkičiaus poros nugalėtoju.

Nuo tada, kai tapo profesionalu, t.y. 2007 metais, su pirmo ATP šimtuko tenisininkais M.Konečny žaidė tik tris kartus ir visus sykius pralaimėjo.

Tačiau tai dar nereiškia, kad 314-oji pasaulio raketė nežino, ką reiškia atremti kur kas aukštesnio lygio tenisininko smūgius. Verta paminėti, kad M.Konečny – dažnas devintosios pasaulio raketės Tomašo Berdycho treniruočių partneris. Anot paties M.Konečny, jis su geriausiu Čekijos tenisininku vidutiniškai treniruojasi 2-4 kartus per mėnesį.

M.Konečny kartu treniruotis taip pat dažnai kviečia ir vienuoliktoji pasaulio moterų raketė Petra Kvitova.

Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis
Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis

Praeitame dešimtmetyje M.Konečny buvo piešiama labai šviesi ateitis, kai jaunių reitinge jis pakilo iki dvyliktos vietos. Tačiau, kaip kartais atsitinka ir su kitais geriausiais jaunaisiais tenisininkais, jo transformacija į profesionalą buvo nevykusi. Geriausia, ką jam pavyko pasiekti ATP reitinge, yra 285-a vieta, iki kurios M.Konečny palypėjo šią liepą.

Nors 26-erių tenisininkas neretai sėkmę bando ir „Challenger“ turnyruose, o kartais pamėgina sudalyvauti ir ATP serijos turnyrų kvalifikacijose, ten įspūdingų rezultatų jis nepasiekia. Geriausias jo rezultatas „Challenger“ serijos turnyruose – tris kartus per visą karjerą pasiekti ketvirtfinaliai. Tuo tarpu pagrindiniame ATP serijos turnyre M.Konečny dar nesužaidė nė vienos dvikovos.

Visus dvylika savo turimų trofėjų Čekijos tenisininkas susirinko „Futures“ serijos turnyruose. Šiemet 314-oji pasaulio raketė jų laimėjo du.

Bet M.Konečny nereikėtų nuvertinti vien dėl to, kad tai yra sunkiai dirbantis tenisininkas, suprantantis, kad vien talentu žvaigždžių nepasieksi.

„Tomašas, Jiri, Radekas – visi yra labai talentingi tenisininkai, tačiau jie tokie geri yra dėl to, kad labai sunkiai dirba. Kiekvienas tenisininkas privalo sunkiai dirbti, stiprinti kūną treniruoklių salėje, atlikti su tenisu susijusius fizinius pratimus, lieti prakaitą kortuose. Taip pat privalu būti visada pozityviai nusiteikus, galbūt dirbti su psichologais. Negalima pamiršti, kad tenisininką turi lydėti sėkmė, reikia stengtis išvengti sunkių traumų. Esu įsitikinęs, kad talentas sudaro daugiausiai 20 procentų sėkmės. Visa kita dalis – juodas darbas.“

Organizatorių nuotr./Michalas Konečny
Organizatorių nuotr./Michalas Konečny

Tačiau pažiūrėjus į M.Konečny žaidimą nesunku suprasti, kodėl jam net ir iki antro ATP šimtuko toli šviečia. 314-oji pasaulio raketė neturi jokių ginklų, kurie leistų lygiuotis į tokias Čekijos teniso žvaigždes kaip T.Berdychas ar R.Štepanekas. Tarkim, dėl kitokios smūgio iš kairės technikos M.Konečny kamuoliai lekia lėtai, jo „backhand’ui“ trūksta sukimosi, kuris suteiktų progą „išmušti“ varžovą iš korto ribų arba atlikti rizikingesnius smūgius. Galbūt tik padavimai M.Konečny žaidime yra neblogi.

Tad kad ir kaip sunkiai M.Konečny dirba ar treniruojasi su devintąja pasaulio rakete T.Berdychu, tikėtis pergalės prieš R.Berankį jam būtų labai naivu. Jei geriausias Lietuvos tenisininkas nedarys daugiau neišprovokuotų klaidų nei įprastai, M.Konečny sunkiai išsisuks nuo pralaimėjimo.

„Tashkent Challenger“ turnyro pirmo etapo dvikova tarp R.Berankio ir M.Konečny prasidės 8.00 Lietuvos laiku. Deuce.lt portale akistatą galėsite stebėti tiesiogiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius