Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 18

Ričardo Berankio treneris Remigijus Balžekas: „Dabar ruošiamės įdomesniems dalykams“

Ričardas Berankis (ATP – 95) pergalingai pradėjo atvirąjį Australijos teniso čempionatą. Antradienį pagrindinių varžybų pirmajame vyrų vienetų rate lietuvis rezultatu 6:4, 6:2, 7:5 užtikrintai nugalėjo australą Marinko Matosevičių (ATP – 138). R.Berankio treneris Remigijus Balžekas buvo patenkintas auklėtinio žaidimu, tačiau atskleidė, kad tenisininkas dar neparodė visų savo galimybių.
Varžybų akimirka
Ričardas Berankis pirmajame mače neparodė visų savo galimybių. / A.Gimžausko/Sportas.info nuotr.

– Kokie įspūdžiai po mačo? – tinklaraštis vasaraopen.blogas.lt paklausė R.Balžeko.

– Įspūdžiai geri. Aistruoliai stipriai palaikė. Buvo dvi stovyklos – australų ir mūsų. Mes laimėjome. O jeigu rimtai, žaidimas buvo šiek tiek nervingas. Bet kiek žaidė, tiek užteko. Per daug jėgų neišnaudojo. Ričardas nežaidė maksimaliai. Pergale abudu esame patenkinti, bet euforijos tokios nėra. Dabar ruošiamės įdomesniems dalykams.

– Ričardas padarė daug nepriverstinių klaidų. Kokia to priežastis?

– Priežastis paprasta – tai atvirasis Australijos teniso čempionatas. Pagrindinio turnyro pirmasis ratas. Tokią akimirką ant pečių gula didžiulė atsakomybė. Pirmadienį ir antradienį per treniruotę Ričardas žaidė tiesiog idealiai. Bet kai išeini į kortą ir žinai, kad tau reikia laimėti, atsiranda įtampa. Ričardas buvo šiek tiek nervingas. Todėl tiek ir neišprovokuotų klaidų.

– Buvo didelis aistruolių palaikymas. Tikėjotės tokio?

– Jie mus nustebino. Iš tikrųjų labai smagu. Atėjo palaikyti ir Lina Padegimaitė, ji čia dalyvaus jaunių turnyre. Eisime ir pasirgti už ją. Smagu.

– Su kuo parankiau žaisti antrame etape? Su Davidu Nalbandianu (ATP – 21) ar Lleytonu Hewittu (ATP – 54)?

– Skirtumo didelio nėra. Abu yra aukščiausios klasės žvaigždės. Šiuo metu kaip tik žaidžia (pokalbio metu D.Nalbandiano ir L.Hewitto mačas dar nebuvo pasibaigęs, – red. past.). Na, gal šiek tiek geriau būtų žaisti su L.Hewittu.

– Kodėl?

–  Na, vis tiek jis ne toks pavojingas kaip D.Nalbandianas. D.Nalbandianas šiek tiek gudresnis žaidėjas. Nors jie iš esmės labai panašūs. Su Ričardu nusprendėme, kad geriau būtų žaisti su L.Hewittu. Apskritai šitų visų trijų tenisininkų žaidimas yra panašus. Tik, kaip sakoma, Ričardui dar reikia pasistengti iki to lygio. Bet pats žaidimas, žaidimo esmė yra beveik tokia pati, kaip šitų dviejų tenisininkų.

– Įtampa irgi turėtų atslūgti?

– Taip. Įtampos turėtų būti mažiau. Pirmasis ratas visada sunkiausias, nesvarbu, su kuo tu žaidi. Taip yra visiems. Tą patį sakė ir Rogeris Federeris. Po jo mačo kalbėjome apie tą patį. Antradienį su jo treneriu dar kartą tai pakartojome. Pirmame mače atsakomybė būna pati didžiausia. Nežinai, kaip viskas seksis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius