Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 26

Ričardo Berankio treneris Remigijus Balžekas prieš dvikovą su Julienu Benneteau: „Mes jį gerai žinome ir stengsimės išnaudoti galimybes“

Ričardas Berankis kartu su geriausiais pasaulio tenisininkais ruošiasi „French Open“ čempionato pirmo rato akistatai su prancūzu Julienu Benneteau. Prancūzijos tenisininkas pasaulio reitinge užima 32-ą vietą.
Remigijus Balžekas
Remigijus Balžekas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Geriausio Lietuvos tenisininko treneris Remigijus Balžekas auklėtinio pasirengimą atviram Prancūzijos teniso čempionatui vertina teigiamai ir pripažįsta, kad burtai pirmame rate R.Berankiui lėmė grėsmingą varžovą.  

Open de Nice Cote dAzur nuotr./Ričardas Berankis
Open de Nice Cote dAzur nuotr./Ričardas Berankis

– Kaip vertinate Ričardo sportinę formą prieš artėjantį „French Open“ čempionatą?

 – Pasirengimas vyko normaliai. Daug treniravomės su aukštos klasės žaidėjais. Vakar su Ernestu Gulbiu. Šiandien su Janko Tipsarevičiumi. Sužaidėm porą neblogų mačų. Sportinė forma tikrai nebloga. Tik gal pastarosiomis dienomis Paryžiuje sunkoka normaliai treniruotis. Pastoviai lyja ir gerokai šalta. 

 – Pirmame rate laukia akistata su 32-a pasaulio rakete Julienu Benneteau. Kaip vertinate burtus ir kas tai per varžovas?

 – Tai tikrai grėsmingas ir labai patyręs varžovas. Galima sakyti jis žais namie. Nebus lengva. Bet mes jį gerai žinome ir stengsimės išnaudoti galimybes. 

 – Ričardas pirmą kartą karjeroje ant grunto sužaidė tiek mačų. Įdomu išgirsti jūsų pastebėjimus kaip jam sekėsi žaisti ant tokios dangos?

 – Na taip, santykinai jis sužaidė nemažai mačų ant grunto, bet skambių pergalių nebuvo. Gal tik prieš Tommy Haasą pavyko sužaisti labai gerai. Gruntas sudėtinga danga ir reikalauja labai didelio pasiruošimo tiek techniniu požiūriu, tiek taktiniu. Žinoma fizinis pasirengimas turi būti nepriekaištingas. 

 – Esat patenkinti pasiektais rezultatais?

 – Rezultatais esame nepatenkinti. 

 – Kaip Ričardo savijauta?

 – Ričardo savijauta gera. Laukiame kada galėsime pradėti „French Open“ turnyrą. 

 – Ko gero apie galimą akistatą su Rogeriu Federeriu trečiame rate galvoja tik Ričardo aistruoliai, patys jūs taip toli nežvelgiate?

 – I lentelę kartais pasižiūriu ir toliau. Tačiau tenise privalai galvoti tik apie artėjantį vieną mačą ir nieko daugiau. Taip mes ir darome. Tikrai negalvojame apie jokias kitas dvikovas, tik su J.Benneteau. 

French Open nuotr./Julienas Benneteau
French Open nuotr./Julienas Benneteau

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius