-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 07 13

Ričardo Berankio tvarkaraštyje – didžiausi teniso turnyrai JAV

Pasibaigus žolės sezonui, didžiausias teniso aistruolių dėmesys pasidalina į dvi puses. Liepos mėnesį Europoje vyksta paskutiniai turnyrai ant grunto, tuo tarpu Šiaurės Amerikoje prasideda pasiruošimas rugpjūčio mėnesį įvyksiančiam „US Open“ turnyrui ant kietos dangos.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau šiemet, skirtingai nei 2017-aisiais, stipriausio Lietuvos tenisininko situacija yra ženkliai geresnė ir lietuvis pasirinko savo sugrįžimą ant kietos dangos pradėti Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Ričardas praeitų metų sezoną pradėjo tik gegužės mėnesį, todėl po Vimbldono ATP reitinge buvo vos 189-as. Tai įtakojo ir jo kelią link „US Open“ turnyro – Ričardas daugiausia bandė laimę „Challenger“ serijos turnyruose, sužaidė vieną mačą ir Vinston Saleme.

Nepaisant to, jog ir šis sezonas lietuviui kol kas neapsieina be traumų, jam tikriausiai pavyks išsaugoti poziciją pirmajame reitingo šimtuke ir tokiu būdu dalyvauti ATP turnyrų varžybose be kvalifikacijos įveikimo. Šiuo metu Ričardas rikiuojasi 96-oje pozicijoje.

Berankis savo kelią JAV pradės dalyvaudamas pagrindinėse varžybose Atlantoje (ATP 250) ir Vašingtone (ATP 500). Lietuvis turi puikius prisiminimus iš šių turnyrų – abiejuose jam yra pavykę pasiekti ketvirtfinalio etapą, o dukart pralaimėta buvo tam pačiam amerikiečių milžinui Johnui Isneriui.

Toliau Ričardo lauks dar rimtesni iššūkiai – ATP „Masters“ 1000 taškų vertės turnyrai Toronte ir Sinsinatyje. Tiesa, norint patekti į šiuos turnyrus, mūsų tautiečiui greičiausiai teks įveikti kvalifikaciją. Nepaisant to, jog jis dar nėra dalyvavęs pagrindinėse šių turnyrų varžybose, šiais metais Berankis jau įveikė kvalifikacinius etapus Indian Velse bei Majamyje.

Paskutinė Ričardo numatoma stotelė tvarkaraštyje prieš „US Open“ – turnyras Vinston Saleme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius