Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 18

Ričardo Berankio reitingo apsauga – grįžęs žais aukščiausio lygio turnyruose

Ričardas Berankis grįžęs po traumos praras daug pozicijų reitinge, tačiau galės žaisti aukščiausio lygio turnyruose ir taip kovoti dėl daugiau taškų, kurie galėtų padėti greičiau susigrąžinti prarastas pozicijas. Sunkią klubo traumą besigydantis lietuvis pagal Teniso profesionalų asociacijos (ATP) taisykles pasinaudojo galimybe apginti esamą reitingą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Saulius Jankauskas

Pagal ATP taisykles sunkias traumas patyrę žaidėjai turi galimybę apsaugoti reitingą. Vos tik tenisininkas kreipiasi į ATP su tokiu prašymu bei pateikia informaciją apie traumą, nuo paskutinio žaisto turnyro fiksuojamas 13-os savaičių tenisininko reitingo vidurkis.

R.Berankis paskutinį kartą turnyre žaidė lapkričio mėnesį, tai yra sezono pabaigoje, todėl per tas 13-a savaičių jo vieta ATP klasifikacijoje stipriai nesikeitė ir jis su apsaugotu reitingu išliks panašioje vietoje kaip yra ir dabar. Šiuo metu Ričardas pasauliniame reitinge 97-as.

Pagal teniso taisykles žaidėjų iškovoti reitingo taškai nusibraukia praėjus metams. Taip nutiks ir lietuviui. R.Berankis į varžybas planuoja grįžti gegužės mėnesio viduryje ir tai reiškia, kad iki to laiko jam nusibrauks apytiksliai 400 reitingo taškų. Šiuo metu jis turi sukaupęs 610 taškų. Taigi sugrįžęs į varžybas Ričardas ATP klasifikacijoje bus maždaug 250-oje pozicijoje.

Tačiau su apsaugotu reitingu jis galės registruotis į devynis ATP serijos turnyrus. Tai reiškia, kad galės žaisti ir „Didžiojo kirčio“ turnyruose. R.Berankis galės pasirinkti turnyrus, į kuriuos registruosis su apsaugotu reitingu.

Šiuo metu 26-erių metų sportininkas reabilituojasi po klubo operacijos Vokietijoje ir savo progresu dalijasi socialiniuose tinkluose.

Rutina #Rehab #Routine ????????✌

A video posted by Ricardas Berankis (@berankisr) on

Su apsaugotu reitingu į šių metų „Australian Open“ turnyrą pateko Jerzy Janowiczius. Lenkijos tenisininkas ATP klasifikacijoje užima 276 vietą, bet apsaugotas reitingas jam leido patekti į pagrindinį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Melburne. Jerzy‘is pirmame rate po atkaklios penkių setų kovos pralaimėjo septintai pasaulio raketei Marinui Čiličiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius