2015 03 07

Rimvydas Mugevičius: „Žaisti dvejetų mačą buvo Ričardo sprendimas“

Lietuvos rinktinė į kovą dvejetų mače šeštadienį metė abu geriausius šalies tenisininkus – Ričardą Berankį ir Lauryną Grigelį. Tačiau nuo pralaimėjimo lenkams tai neišgelbėjo.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Adamo Nurkiewicziaus nuotr.

Abu tenisininkai žais ir sekmadienio mačuose, kur ir spręsis šių varžybų nugalėtoja. Tai bus jau trečia diena žaidimo tiek R.Berankiui, tiek L.Grigeliui. Lietuvos sportininkai mano, kad jėgų jiems užteks. „Dvejetuose nereikėjo tiek daug bėgti ir judėti. Tai reikalauja mažiau fizinių jėgų” , – po mačo sakė R.Berankis.

Rytoj jam teks susikauti su 51-a pasaulio rakete Jerzy Janowicziumi. Pasak lietuvio, geriausio Lenkijos tenisininko pranašumas bus tai, kad jis gavo dieną poilsio.

Kad R.Berankis varžysis dvejetų mače, paaiškėjo likus tik valandai iki susitikimo. Geriausias Lietuvos tenisininkas pakeitė Luką Mugevičių, nors būtent jis prieš mačą apšilinėjo su L.Grigeliu. Pasak rinktinės kapitono Rimvydo Mugevičiaus, žaisti dvejetuose nusprendė pats R.Berankis. „Tai buvo Ričardo sprendimas. Jis atėjo pas mane ir pasakė, kad nori žaisti“, – sakė R.Mugevičius. 

„Taip, suverskite kaltę man“ , – juokais replikavo R.Berankis.

Rinktinės kapitonas sako, kad dilema, ką pasirinkti dvejetų mačui, iš tiesų buvo. R.Mugevičius svarstė, kad galbūt šiam mačui nereikėtų puoselėti didelių iliuzijų ir leisti R.Berankiui pailsėti. Vis dėlto, pasak komandos kapitono, gerai yra tai, kad mačas nors ir pralaimėtas, bet užtruko ilgai. Esą taip daugiau jėgų buvo atimta iš Lukaszo Kuboto, kuris rytoj susikaus su L.Grigeliu.

Lietuvos tenisininkai pripažino, kad žaisti prieš tokio aukšto lygio dvejetų žaidėjus buvo itin sunku. M.Matkowskis dvejetų reitinge yra 27-tas, o L.Kubotas – 48-tas. Be to, pernai jis tapo dvejetų čempionu „Australian Open“.

„Jie labai geri žaidėjai. Turėjom keletą break pointų. Matkowskis padavimus atliko tokiu tikslumu ir jėga, kad tikrai negalima sakyti, jog ne jo diena buvo. Jie tikrai gerai žaidė” , – kalbėjo R.Berankis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius