Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 13

Rogeris Federeris – apie R.Nadalio dominavimą, Vimbldoną bei naująją šukuoseną

Penktoji pasaulio raketė Rogeris Federeris jau trečiadienį pradės savo pasirodymą Štutgarte vyksiančiame „Mercedes Open“ turnyre. Šveicaras pirmąjį savo mačą žais su Tommy Haasu, o prieš varžybas surengtoje spaudos konferencijoje jis kalbėjo apie savo naująją šukuoseną, poilsį nuo teniso, tikslą nugalėti Vimbldone bei nuostabų Rafaelio Nadalio žaidimą „Roland Garros“ kortuose.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeris šį sezoną rungtyniavo tik ant kieto aikštės paviršiaus ir laimėjo titulus Melburne, Indian Velse bei Majamyje. Tuomet šveicaras nusprendė padaryti pertrauką, nes visas savo jėgas norėjo skirti pasiruošimui Vimbldono pirmenybėms.

„Jaučiuosi dviem metais jaunesnis, – apie savo naują šukuoseną prabilo maestro. – Mano žmonai Mirkai labai patinka, kai mano plaukai būna trumpi, tačiau kalbant rimtai – mano sezonas prasideda tik dabar.

Neturėjau jokios traumos, tačiau norėjau kiek sustoti. Žolės sezonas yra labai trumpas ir įtemptas. Pertrauka man buvo reikalinga, jog galėčiau pailsėti fiziškai ir psichologiškai.

Esu labai laimingas, jog pagaliau ir vėl galėsiu rungtyniauti. Dėka tokios pertraukos aš niekada neprarandu aistros šiam sportui, nes labai reikalinga yra surasti tinkamą balansą.

Pastarąsias dešimt savaičių aš treniravausi tam, kad tapčiau geriausiu pasaulyje, todėl esu laimingas, jog galėsiu ir vėl žaisti aukščiausiame lygyje.

Tai man labai ypatingas turnyras, nes jis yra žaidžiamas teniso klube, kuris yra visai netoli nuo mano namų. Čia atvykau su savo automobiliu, nes labai mėgstu važinėti Vokietijos greitkeliais.“

R.Federeris įvertino ir fenomenalų R.Nadalio žaidimą ant grunto dangos:

„Tikrai nebūčiau nugalėjęs jo finale Paryžiuje. Mano sportinė forma ant grunto tikrai nebūtų buvusi tokia gera. Jau Majamio kortuose jam pasakiau, kad ant grunto jis dominuos.

Aš buvau teisus, nes jis žaidė nuostabiai. Tai manęs visiškai nenustebino, nes jau mačiau puikius jo pasirodymus Melburne. Tačiau Paryžiuje jis visus tiesiog sutrypė.“

Šveicarijos tenisininkas nė karto neslėpė, kad grunto sezoną praleido dėl tikslo laimėti Vimbldoną, o tai jis dar kartą patvirtino ir Vokietijoje:

„Mano viso sezono tikslas yra Vimbldono titulas. Jį nusistačiau dar prieš prasidedant sezonui. Rafos titulas Paryžiuje to nepakeitė. Tai buvo labai svarbus jo tikslas ir jam pavyko. Kita vertus, man bus nelabai naudinga, jog atvykęs į Vimbldoną jis nepaprastai pasitikės savo jėgomis.“

R.Federeris pirmąjį savo mačą ant žolės dangos žais rytoj, o pirmuoju jo varžovu bus T.Haasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius