-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 27

Rogeris Federeris Bazelio finale kausis su Juanu Martinu del Potro

Rogeris Federeris sieks šešto Bazelyje vykstančio ATP 500 serijos čempiono titulo. Pirma pasaulio raketė iš Šveicarijos pusfinalyje 7:5, 6:4 nugalėjo prancūzą Paulą-Henri Mathieu (ATP 101). Mačas truko 86 minutes.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeris mače atliko 10 netremiamų padavimų, o varžovo padavimų serijas laimėjo du kartus. Tai buvo 875-a šveicaro pergalė karjeroje ir pagal šį rodiklį jis susilygino su legendiniu Johnu McEnroe.

R.Federeris siekia septinto trofėjaus šį sezoną ir 77-o titulo karjeroje. Finale vietinių aistruolių stipriai palaikomas šveicaras kovos su Juanu Martinu del Potro iš Argentinos.

„Nekantrauju pamatyti, kaip nusiteikęs jis išeis į aikštę, – apie būsimą finalo dvikovą kalbėjo R.Federeris. – Paskutiniu metu buvo labai sunkios akistatos. Man tikrai buvo sunku laimėti jo padavimus, nes galimybės tai padaryti buvo labai nedidelės.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas del Potro
AFP/„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas del Potro

J.M. del Potro pusfinalyje užtikrintai 6:2, 6:2 nugalėjo trečią pagal skirstymą prancūzą Richardą Gasquet. Mačas truko vos 67 minutes. Argentinietis prancūzo padavimų serijas laimėjo penkis kartus.

„Aš buvau arti pergalės prieš jį „French Open“ turnyre ir olimpinėse žaidynėse, tačiau šiemet man dar nepavyko jo nugalėti, – apie finalą kalbėjo J.M. del Potro. – Jis turi pilną arsenalą. Jis labai, labai universalus žaidėjas.“

Abu Bazelio turnyro finalistai vienas prieš kitą yra žaidę penkiolika kartų ir tik du kartus stipresnis buvo J.M. del Potro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius