Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 17

„Roland Garros“ čempionatas – Novakui Džokovičiui ne pats svarbiausias turnyras

Jau antrame Monte Karlo etape kritęs Novakas Džokovičius yra pasiruošęs atigriebti ir gegužės mėnesį tapti „Roland Garros“ parke vyksiančio Atvirojo Prancūzijos čempionato nugalėtoju. Tačiau Serbijos tenisininkas atskleidė, jog yra vienas turnyras, kur kas svarbesnis ir už Paryžiuje vykstančias antrąsias metų „Didžiojo kirčio“ varžybas.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoji pasaulio raketė N.Džokovičius, triumfavęs Majamyje ir Indian Velse, tapo daugiausiai „Masters“ serijos titulų (28) iškovojusiu tenisininku, o dabar taikosi savo kolekciją papildyti vieninteliu trūkstamu „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulu – Atvirojo Prancūzijos čempionato taure.

Vis dėlto, nors 28-erių serbas neslėpė, kad „Roland Garros“ čempionatas yra vienas iš svarbiausių jo prioritetų šiuo metu, N.Džokovičius atskleidė, kad labiausiai norėtų iškovoti olimpinį auksą.

„Labiausiai mane dabar motyvuoja olimpinis auksas, – Tarptautinės teniso federacijos žiniasklaidai teigė geriausias planetos tenisininkas. – Be abejo, ruošiuosi olimpiadai ir bandysiu rungtyniauti aukščiausiame lygyje. Beje, olimpinis turnyras vyks ant akrilinės dangos, kuri man yra pati sėkmingiausia“

2012 m. Londono olimpinių žaidynių teniso turnyre N.Džokovičius pusfinalyje nusileido būsimam čempionui Andy Murray, o kovoje dėl bronzos medalio kiek netikėtai krito prieš Juaną Martiną del Potro.

Nepaisant šios nesėkmės, Serbijos tenisininkas bronzos medaliu savo kaklą papuošė praeitoje olimpiadoje Pekine 2008 m. Turnyro pusfinalyje pralaimėjęs kitam būsimam čempionui Rafaeliui Nadaliui, bronziniame mače N.Džokovičius nugalėjo JAV tenisininką Jamesą Blake’ą.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Juanas Martinas del Potro
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Juanas Martinas del Potro

Olimpinės teniso varžybos yra vienintelis aukštos klasės turnyras, kuriame N.Džokovičiui dar niekad nepavyko pasiekti finalo. Tačiau nuostabi serbo forma, leidusi iš pastarojo 21 turnyro net 19 iš jų pasiekti finalą, Rio de Žaneire šią tendenciją turėtų pakeisti.

„Olimpinių žaidynių laukiu ne tik dėl progos iškovoti auksą, bet ir dėl istorijos, – pasakojo N.Džokovičius. – Olimpiados tradicijos yra unikalios. Tai yra vienos garsiausių varžybų viso sporto istorijoje.

Būti kartu su kitų sporto šakų atstovais, pietauti ir bendrauti su jais, yra labai maloni patirtis, kurios, manau, laukia kiekvienas atletas.“

Olimpinis teniso turnyras prasidės rugpjūčio 6 dieną, o mūšis dėl aukso medalio vyks rugpjūčio 14 dieną.

Olimpinėse teniso varžybose iš viso dalyvaus 64 žaidėjai. 56 tenisininkai dėl reitingo bus priimti tiesiogiai, 6 ten pateks po kvalifikacijos, o du tenisininkai gaus vardinius kvietimus.

Iš vienos šalies olimpiadoje dalyvauti galės keturi tenisininkai. Tarkim, tarp 56 geriausių pasaulio tenisininkų Ispanija turi net devynis atstovus, Prancūzija – septynis, tad vien dėl to į turnyrą tiesiogiai bus priimtas net ir 64-ą vietą ATP reitinge užimantis tenisininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius