Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 06

„Roland Garros“ ketvirtfinalį pasiekusią čekę užplūdo prisiminimai apie išgyventą ataką peiliu

Vienuoliktoji planetos raketė Petra Kvitova pirmadienį vos per 1 valandą ir 25 minutes 6:2, 6:4 sudorojo Kinijos atstovę Shuai Zhang (WTA-39) ir pasiekė „Roland Garros“ turnyro ketvirtfinalį – pirmąjį nuo 2012 metų ir pirmąjį nuo 2016 m. pabaigoje ją ištikusio siaubingo incidento, kai tenisininkę gimtinėje bandė apiplėšti peiliu ginkluoti nusikaltėliai.
Petra Kvitova
Petra Kvitova / „Scanpix“ nuotr.

30-metė sportininkė po laimėto aštuntfinalio susitikimo Paryžiuje neslėpė emocijų.

Būtent atvirasis Prancūzijos teniso čempionatas 2017-aisiais buvo tas, kuriame P.Kvitova sugrįžo po ją ištikusios nelaimės, kai Čekijos teniso žvaigždė žvelgė mirčiai į akis.

Prostejovo mieste 2016 m. gruodį ją užpuolę plėšikai peiliu stipriai sužeidė čekės ranką – žaizdos liko ant keturių tenisininkės kairiosios rankos, kuria ji ir žaidžia tenisą, pirštų.

Operaciją iškentusi sportininkė, anot ją atlikusio chirurgo, praktiškai nebeturėjo šansų grįžti į tenisą, bet P.Kvitova paneigė prognozes ir jau 2017 m. kovą ėmė treniruotis, o gegužę dalyvavo „Roland Garros“ turnyre.

„Per paskutinius du mačo taškus labai susijaudinau, – po pergalės aštuntfinalyje sakė čekė. – Pradėjau galvoti apie mačą, nes tenise niekada nežinai, kada gali ateiti pabaiga. Atgaminau tuos laimingus prisiminimus iš 2017 m., kai žengiau į centrinį kortą ir tuo metu nė negalėjau įsivaizduoti, kad dar kada žaisiu šio turnyro ketvirtfinalyje.

Vien nuo kalbėjimo apie tai susijaudinu. Buvo labai ilga kelionė. Viskas perbėgo per mano mintis. Prisiminiau, kaip mano šeima, žmonės, kuriuos myliu man padėjo įveikti tą sunkų laikotarpį.

Viskas tiesiog grįžo į mano mintis. Aš juos išvydau. Žaidžiau prieš juos šiame korte“, – susijaudinusi kalbėjo P.Kvitova.

2012 m. „Roland Garros“ turnyro pusfinalyje žaidusi čekė po sugrįžimo į tenisą geriausią pasiekimą užfiksavo 2019 m. „Australian Open“ turnyre, kai nužengė iki pat finalo.

Vien nuo kalbėjimo apie tai susijaudinu.

Dar prieš užpuolimą 2011 ir 2014 m. ji laimėjo Vimbldono turnyrus.

„Roland Garros“ ketvirtfinalyje žais prieš vokietę Laurą Siegemund (ATP-66).

„Esu pakankamai laiminga jau vien dėl to, kad galiu žaisti didžiuosiuose kortuose“, – prieš būsimąją akistatą džiaugėsi P.Kvitova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius