Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 27

Rusijos tenisininkė įsiuto: rusų diskvalifikavimas iš Rio – bailių sprendimas

Sužinojusi, kad Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse nebus nė vieno Rusijos lengvaatlečio, tenisininkė Jelena Vesnina pratrūko. 24-oji pasaulio raketė pareiškė, kad tokį sprendimą galėjo priimti tik bailių gauja.
Jelena Vesnina
Jelena Vesnina / „Scanpix“ nuotr.

Šiemet Tarptautinė lengvosios atletikos federacija paskelbė, kad dėl dopingo skandalų Rio de Žaneiro olimpiadoje negalės dalyvauti nė vienas Rusijos lengvaatletis.

Toks sprendimas suerzino daugelį Rusijos sporto atstovų, tarp kurių yra ir tenisininkė Jelena Vesnina. Ši pareiškė, kad toks sprendimas buvo priimtas ir dėl to, kad pasaulis bijo rusų – pagrindinių pretendentų į medalius.

„Tai, kad diskvalifikuoti visi lengvaatlečiai, yra bailių sprendimas, nes taip buvo atsikratyta pagrindinių pretendentų į medalius, – antradienį „R-Sport“ agentūrai pyktį liejo 24-ą vietą WTA reitinge užimanti tenisininkė. – Labiausiai gaila tų, kurie niekada gyvenime nevartojo dopingo.“

Praeitą savaitę Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) svarstė iš Rio olimpiados pašalinti visą Rusijos delegaciją, tačiau į Braziliją uždrausta vykti tik tiems, kurie kadaise buvo pagauti dopingo kontrolės.

„Man atrodo absurdiška, kad iš viso buvo svarstyta pašalinti Rusiją iš olimpinių žaidynių. Tiesą sakant, aš net negalėjau įsivaizduoti, kad kada nors mes atsidursime tokioje situacijoje“, – sielojosi J.Vesnina.

USA Today Sports/Elena Vesnina
USA Today Sports/Elena Vesnina

„Apie tai aš kalbėjau su komanda, su kai kuriomis kitų šalių sportininkėmis. Daugeliui užsieniečių atrodo, kad tokia situacija susidarė tik dėl politikos. Kažkodėl visas pasaulis staiga atsisuko prieš Rusiją. Visi į mus tarsi mėto sniego gniūžtes.“

Nors J.Vesnina ir sielvartauja, pati 24-oji pasaulio raketė olimpiadoje žais. Prie jos prisijungs dar septyni Rusijos tenisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius