-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 10 26

S.Tsitsipas ir D.Medvedevas užtikrintai žengė į aštuntfinalį Vienoje

Dvi pirmosios Vienoje (Austrija) vykstančio ATP 500 serijos turnyro „Erste Bank Open“ raketės trečiadienį užtikrintais pasirodymais startavo vyrų vienetų turnyre.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrą skirstymą pirmenybėse turintis Stefanos Tsitsipas (ATP-5) centriniame korte 7:6(2), 6:2 susitvarkė su kortų šeimininku Dennisu Novaku (ATP-155).

Graikas pirmasis šiame mače pralaimėjo savo padavimus, tačiau seto savo varžovui neatidavė, o nuo pirmosios partijos pratęsimo pradžios dominavo ir galiausiai šventė jau 57-ąją pergalę šiame sezone.

Pagal laimėjimus šiemet ATP ture S.Tsitsipas yra nepralenkiamas. 24-erių tenisininkas kartu su Carlosu Alcarazu (ATP-1) pirmauja ir pagal pasiektus finalus (7), nors pastaruosius tris jis pralaimėjo.

Vienas iš nesėkmingų finalų graikui įvyko Sinsinačio „Masters“ pirmenybėse, kuriose buvo nusileista Bornai Čoričiui (ATP-27). Būtent pastarasis ir bus kitas S.Tsitsipo varžovas aštuntfinalyje.

Trečiadienį Vienoje startavo ir pirmoji varžybų raketė Daniilas Medvedevas (ATP-4). Rusas nepaliko vilčių kartvelui Nikolozui Bašilašviliui (ATP-94) – 6:2, 6:2.

Tai buvo pirmasis praėjusių metų „US Open“ čempiono mačas tapus tėčiu. Spalio 14-ąją jo žmona Darija pagimdė dukrytę.

„Iki šiol gyvenime save laikiau ganėtinai šaltu žmogumi, tačiau tą akimirką pajaučiau tiek daug neįtikėtinų jausmų. Vau, tuomet sau pasakiau, kad iš tikrųjų aš visai jautrus žmogus“, – patirtais išgyvenimais prieš turnyro Vienoje startą su plačia šypsena veide dalijosi Medvedevas.

Pirmenybių aštuntfinalyje visų teniso gurmanų laukia tikras spektaklis – D.Medvedevo mūšis su Dominicu Thiemu (ATP-113). 2020 metais šie tenisininkai kovėsi „US Open“ pusfinalyje bei baigiamojo metų turnyro finale, tačiau dabar yra labai skirtingose pozicijose – Daniilas toliau išlieka tarp pasaulio geriausiųjų, o „Domi“ siekia sugrįžti į elitą po sunkios riešo traumos.

Tarpusavio akistatose šiuo metu 3:2 pirmauja austras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius