Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 29

Sąlygomis pasibaisėjęs Ričardas Berankis: „Mačas privalėjo būti nutrauktas“

Ričardas Berankis yra tylus ir niekada skambiomis frazėmis nesisvaidantis sportininkas, tačiau „US Open“ čempionate patirtos nežmoniškos sąlygos privertė lietuviai netylėti. Lietuvos atstovas pareiškė, kad jo mačas su Hyeonu Chungu (ATP 23) privalėjo būti nutrauktas. Priežastis – nežmoniškas karštis Niujorko teniso kortuose.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/AP nuotr.

Antrąją varžybų dieną temperatūros stulpeliai šoktelėjo net iki 32 laipsnių karščio ir sekino tenisininkus. Negana to, sąlygas sunkina ir drėgmė.

Tiesa, organizatoriai ėmėsi šiokių tokių priemonių. Dešimties minučių pertrauka, kuri skiriama moterims tarp antro ir trečio setų, buvo pritaikyta ir vyrų mačams tarp trečio ir ketvirto setų.

„Jie (organizatoriai) privalėjo nutraukti mačą. Tai buvo kenksminga sveikatai. Mes esame pasirengę fiziškai, tačiau to jau buvo per daug ir pavojinga, – pareiškė R.Berankis. ATP neturi karščio taisyklės, bet jie turėjo sustabdyti mačą.“

R.Berankis puikiai pradėjo mačą su H.Chungu, laimėjo pirmą setą 6:4, antrame pirmavo 4:1. Tačiau vėliau viskas pakrypo kita linkme.

Ketvirtame sete dėl karščio ir išsekimo R.Berankis nutraukė dvikovą. 23-ią vietą pasaulio reitinge užimančiam Pietų Korėjos tenisininkui įskaityta pergalė 4:6, 7:6 (8:6), 6:0, 2:0.

VIDEO: Ričardo Berankio mačo „US Open“ turnyre apžvalga

R.Berankis buvo ne vienintelis antradienį dėl karščio pasitraukęs iš tolesnės kovos žaidėjas. Lietuviui teko kovoti per patį didžiausią dienos karštį.

Sinoptikai prognozuoja, kad trečiadienį „US Open“ čempionato dalyviams teks atlaikyti dar didesnius karščius. Žiniasklaida spėja, kad tokių pasitraukimų gali būti ir dar daugiau. Ypač mačuose, kurie truks ilgiau nei tris valandas.

Antradienį dėl nepakeliamo karščio teniso mačų nebaigė iš viso šeši žaidėjai.

Kroatas Marinas Čiličius pareiškė, kad sąlygos buvo grėsmingos ir žaidėjams vis sunkiau susikoncentruoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius