2022 08 08

San Chosė mieste – D.Kasatkinos triumfas

Kalifornijos valstijoje įsikūrusiame San Chosė (JAV) mieste vykusiame „Mubadala Silicon Valley Classic“ turnyre triumfavusi Darija Kasatkina (WTA-9) pasiekė rekordinę poziciją WTA reitinge.
Darija Kasatkina
Darija Kasatkina / „Scanpix“ nuotr.

Moterų vienetų turnyro finale 25-erių rusė 6:7(3), 6:1, 6:2 palaužė kortų šeimininkę Shelby Rogers (WTA-30) ir iškovojo penktąjį karjeros WTA titulą.

D.Kasatkinai pergalė šiame turnyre leido pakilti į rekordinę devintąją poziciją WTA reitinge. San Chosė mieste į finalą ji pateko antrus metus paeiliui, tačiau praėjusiame sezone tokios pat sėkmės nesulaukė – finale buvo nusileista kitai amerikietei Danielle Collins.

Pralaimėjusi net 78 minučių pirmąjį setą rusė pademonstravo charakterį ir per likusius du setus dominavo. Tai buvo jau trečiasis tenisininkės toks sugrįžimas šiame turnyre, tokiu pat būdu patiesiant Vimbldono čempionę Jeleną Rybakiną bei šeštą pasaulio raketę Aryną Sabalenką. Pusfinalyje ji įveikė ir trečią geriausią planetos žaidėją Paulą Badosą.

D.Kasatkina šiame sezone laimėjo net 13 iš 16 susitikimų, kuomet buvo žaidžiamas lemiamas trečiasis setas, o iš viso su 32 pergalėmis šiemet trečią vietą dalijasi su rumune Simona Halep.

Skaičiuojant tik kalendoriniais 2022 metais iškovotus WTA reitingo taškus San Chosė čempionė dabar aplenkė Coco Gauff ir užima net trečią poziciją.

Jai atiteko 470 WTA reitingo taškų ir 116 tūkst. JAV dolerių.

S.Rogers, kuri iš 45 vietos pakilo į taip pat rekordinę 30-ąją, iškovojo beveik 72 tūkst. JAV dolerių ir 305 WTA reitingo taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius