Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 01

Šeimininkų nuotaikos taisosi: britai patiesė 15 ATP ir 7 WTA raketę

Vimbldono šeimininkams praradus dvi ryškiausias savo žvaigždes Emmą Raducanu ir Andy Murray, ketvirtąją turnyro dieną britų nuotaikas praskraidrino sensacingas pergales iškovoję žemiau reitinguoti Didžiosios Britanijos tenisininkai.
Liamas Broady
Liamas Broady / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Karjeros pergalę iškovojo įspūdingą sugrįžimą antrajame etape inicijavęs britas Liamas Broady (ATP-132). Niekada iki pirmojo ATP šimtuko kol kas neužsiropštęs 28-erių tenisininkas 6:2, 4:6, 0:6, 7:6(6), 6:1 sugebėjo palaužti argentinietį Diego Schwartzmaną, kuris ATP reitinge yra net 15-as.

Susitikimo viduryje L.Broady vienu metu buvo pralaimėjęs net 11 geimų iš eilės ir ketvirtajame sete atsiliko rezultatu 0:3, tačiau galiausiai dramatiškai išplėšė lemiamą partiją, kurioje nebepaliko vilčių savo oponentui.

2011 metais jaunių Vimbldono turnyre britas tapo vicečempionu, tačiau perėjimas į vyrų tenisą Liamui nesiklostė sklandžiai. Visą savo karjerą tenisininkas žaidė „Futures“ turnyruose ir tik pastaraisiais sezonais pradėjo dominuoti „Challenger“ ture. Pastaruoju metu jis jau beldžiasi į ATP turnyrų duris.

Pirmą kartą trečią „Didžiojo kirčio“ etapą pasiekusio L.Broady dabar lauks Alexas De Minauras (ATP-27).

Fantastišką pergalę centriniame Vimbldono korte ketvirtadienį iškovojo ir kita varžybų šeimininkė Katie Boulter (WTA-118). Ji po trijų setų trilerio 3:6, 7:6(4), 6:3 palaužė čekę Karoliną Pliškovą (WTA-7), kuri praėjusiais metais tapo Vimbldono vicečempione.

K.Boulter savo oponentę įveikė ir praėjusią savaitę Istborne, tačiau ši pergalė – kur kas saldesnė, kadangi buvo iškovota sausakimšame pagrindiniame Vimbldono korte.

25-erių tenisininkė praeityje buvo pakilusi iki 82 WTA reitingo pozicijos, tačiau tuomet britės progresą sustabdė traumos. Vėl sugrįžusi ant didžiosios teniso scenos šią pergalę ji skyrė neseniai pasaulį palikusiai jos močiutei.

Įdomu tai, kad jau netrukus K.Boulter sugrįžo į pirmąjį Vimbldono kortą, tik ne į pačią aikštelę, o tribūnas. Čia kovėsi jos širdies draugas, jau minėtasis A.De Minauras. Australas pateko į trečią etapą 5:7, 7:6(0), 6:2, 6:3 įveikdamas Jacką Draperį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius