Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 25

Sensacija: čempionu Rusijoje tapęs A.Zverevas nutraukė įspūdingą S.Wawrinkos laimėtų finalų seriją

Alexanderis Zverevas Sankt Peterburge nuskynė pirmąjį karjeroje ATP serijos titulą. Ir tą 19-metis vokietis padarė ne bet kaip, o nutraukdamas trečiosios pasaulio raketės Stano Wawrinkos dvylikos iš eilės laimėtų finalų seriją. Sekmadienio vakarą pasibaigusiame „St. Petersburg Open“ turnyro finale A.Zverevas po pustrečios valandos kovos S.Wawrinką nugalėjo 6:2, 3:6, 7:5.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, prie pralaimėjimo labai svariai prisidėjo ir pats S.Wawrinka, kuris, švelniai tariant, finale atrodė itin prastai ir vieną po kitos darė neišprovokuotas klaidas.

Prieš turnyrą Sankt Peterburge A.Zverevas pirmo ATP dešimtuko tenisininkus buvo nuglėjęs tik kartą, o Rusijoje per savaitę tai padarė dukart. Pusfinalyje 19-metis vokietis įveikė devintąją pasaulio raketę Tomašą Berdychą.

Po didžiausios karjeros pergalės A.Zverevas nesutvardė emocijų ir apsiverkė.

A.Zverevui tai pirmasis ATP serijos titulas karjeroje. Už pergalę finale 27-ajai pasaulio raketei atiteko 250 ATP reitingo taškų ir daugiau nei 163 tūkst. JAV dolerių.

Taip nutrūko S.Wawrinkos įspūdinga 12-os iš eilės laimėtų finalų serija. Beje, prieš finalą 31-erių šveicaras buvo iškovojęs 10 pergalių iš eilės, nes į Rusiją atvyko po triumfo „US Open“ čempionate.

A.Zverevas taip pat tapo jauniausiu ATP serijos turnyro čempionu nuo 2008 metų, kai taip pat Sankt Peterburgo varžybų finale Marinas Čiličius nugalėjo karjerą jau baigusį amerikietį Mardy Fishą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius