Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 30

Sensacija Vienoje: jaunas italas įspūdingai nuėmė Novako Džokovičiaus skalpą

Penktadienis – tikra staigmenų diena Vienoje vykstančiame „ATP 500“ serijos teniso turnyre. Visus tris jau sužaistus ketvirtfinalius laimėjo favoritais nelaikyti tenisininkai, o didžiausią sensaciją užfiksavo pirmąją pasaulio raketę patiesęs italas Lorenzo Sonego (ATP-42).
Lorenzo Sonego
Lorenzo Sonego / „Scanpix“ nuotr.

25-erių italas užtikrintai 6:2, 6:1 susitvarkė su Novaku Džokovičiumi, kuris buvo laikomas ne tik šios dvikovos, bet ir viso turnyro favoritu.

Dvikova užtruko vos 68 minutes.

L.Sonego šiame turnyre nė neturėjo būti – pralaimėjęs kvalifikacinį mačą, italas į jį pateko kaip „laimingasis pralaimėtojas“ (angl. Lucky loser).

Pirmuosiuose mačuose sudorojęs serbą Dušaną Lajovičių (ATP-26) ir lenką Hubertą Hurkaczą (ATP-33), niekada aukščiau dabartinės vietos ATP reitinge nepakilęs italas ketvirtfinalyje ėmėsi ir stipriausio pasaulio žaidėjo.

Suprasti, su kuo šįvakar skaitosi, N.Džokovičius turėjo jau per pirmuosius kelis geimus.

191 cm ūgio italas du kartus iš eilės laimėjo tituluoto varžovo padavimus ir atitrūko net 4:0, o nedavęs serbui nė vienos break-pointo galimybės įtikinamai laimėjo pirmąjį setą.

Antrojo seto pradžia N.Džokovičiui taip pat nieko gero nežadėjo – L.Sonego jau pirmuoju bandymu nubreikino varžovą ir išsiveržęs į priekį atgal nesižvalgė.

Pirmoji planetos raketė dar turėjo progą perlaužti mačo eigą, kai tiek ketvirtajame, tiek šeštajame geimuose turėjo net po tris break-pointus, bet L.Sonego nuo visų jų apsigynė ir iškovojo skambiausią karjeros pergalę.

25-erių italas iki šiol tik kartą buvo žaidęs ir laimėjęs ATP turnyro finalą ir dar nė sykio nebuvo laimėjęs prieš pirmojo pasaulio dešimtuko tenisininką.

„Be jokių abejonių – tai didžiausia mano gyvenimo pergalė. Novakas yra geriausias pasaulyje. Šiandien aš žaidžiau taip gerai! Tai – neįtikėtina. Tiesiog fantastiška“, – žodžių po pergalės pritrūko italas.

Tuo tarpu N.Džokovičiui tai buvo vos trečias pralaimėjimas šiais metais. Serbas po diskvalifikacijos mače prieš Pablo Carreno-Bustą pasitraukė iš „US Open“ ir nusileido Rafaeliui Nadaliui „Roland Garros“ finale.

Staigmenų netrūko ir kituose ketvirtfinaliuose. Trečias ATP reitinge Dominicas Thiemas 6:7(5), 2:6 nusileido rusui Andrejui Rubliovui (ATP-8), o šeštąją vietą tenisininkų reitinge užimantis Danilas Medvedevas 4:6, 6:7(5) neprilygo Kevinui Andersonui (ATP-111).

Būtent A.Rubliovas ir K.Andersonas tarpusavyje susitiks pusfinalyje. L.Sonego savo varžovą sužinos po paskutinės ketvirtfinalio akistatos, kurioje žais Grigoras Dimitrovas (ATP-20) ir Danielis Evansas (ATP-33).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius