-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 20

Šiauliuose – net du tarptautiniai jaunių teniso turnyrai

Šiauliuose šeštadienį baigėsi Europos teniso asociacijos antros kategorijos šešiolikmečių ir jaunesnių tenisininkų turnyras. Vaikinų vienetų varžybų čempionu tapo slovėnas Ziga Svecas, finale 6:1 6:1 sutriuškinęs lenką Jakubą Jedrzejczaką. Merginų vienetų finale Latvijos tenisininkė Elizabete Brutane 6:2 6:3 nugalėjo Moniką Stankiewicz iš Lenkijos.
Tomaszas Berkieta, Oskaras Grzegorzewskis, Tichonas Fiodorovas, Julius Augūnas
Tomaszas Berkieta, Oskaras Grzegorzewskis, Tichonas Fiodorovas, Julius Augūnas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Sėkmingiausiai iš Lietuvos sportininkų vienetų varžybose pasirodė Liepa Šataitė. Šiaulietė suklupo jų pusfinalyje.

Kaunietis Julius Augūnas, kartu su baltarusiu Tichonu Fiodorovu, pateko į vaikinų dvejetų turnyro finalą. Visgi jame tenisininkams teko pripažinti lenkų Tomaszo Berkietos ir Oskaro Grzegorzewskio pranašumą.

Merginų dvejetų čempionių taurės taip pat iškeliavo į Lenkiją. Finale Martyna Mackiewicz ir Monika Stankiewicz 6:3 6:4 įveikė klaipėdietės Laimos Vladson ir Latvijos tenisininkės Polinos Korolovos duetą.

Šiaulių teniso akademijos vadovas Mindaugas Šerepka sako, kad tokio lygio varžybų organizavimas pandemijos sąlygomis – visiškai nauja patirtis akademijos komandai. „Visų pirma noriu pasveikinti visus turnyro nugalėtojus ir palinkėti jiems kuo didžiausios sėkmės ateityje. Taip pat sveikinu Šiauliuose žaidusius jaunuosius Lietuvos tenisininkus. Tikiuosi, kad kovose su bendraamžiais iš kitų šalių jie įgavo puikios patirties. Galiausiai didelis ačiū turnyrą organizavusiai komandai. Tai buvo tikrai nelengvas ir labai atsakingas darbas darbas, kuris mums puikiai pavyko“.

Jaunių teniso emocijos Šiaulių teniso akademijoje kunkuliuos ir kitą savaitę. Čia vyks Tarptautinės teniso federacijos antros kategorijos aštuoniolikmečių turnyras, didžiausios tokio pobūdžio varžybos Baltijos šalyse. Šiemet vaikinų turnyre dalyvaus net 17 tenisininkų, patenkančių tarp šimto geriausių aštuoniolikmečių pasaulyje. Merginų varžybose tokių tenisininkių bus 9.

Turnyre žais ir visi pajėgiausi jaunieji Lietuvos tenisininkai – Edas Butvilas, Ainius Sabaliauskas, Pijus Vaitiekūnas, Vilius Gaubas, Klaudija Bubelytė, Patricija Paukštytė, Uma Bakaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius