-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 04

Šių metų „Australian Open“ turnyre buvo atlikta daugiausia dopingo testų istorijoje

Daugelis tenisininkų skundžiasi, kad tenise yra per mažai gaudomi neleidžiamus preparatus vartojantys sportininkai, todėl už tai atsakingos organizacijos ėmėsi veiksmų. Pirmame 2016-ų metų „Didžiojo kirčio“ turnyre buvo atlikta daugiausiai dopingo testų per visą šio sporto istoriją.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“/AP nuotr.

„Daily Mail“ teigimu, kiekvienam turnyre dalyvavusiam tenisininkui buvo atlikti kraujo tyrimai. Taip pat Švedijos kompanija „IDTM“ atliko visų sportininkų šlapimo tyrimus.

Būtent šiame turnyre įkliuvo ir Rusijos tenisininkė Marija Šarapova. Jos kraujyje rasta neleidžiamo preparato meldoniumo. Sportininkė nuo kovo 12-os yra suspenduota ir jai gresia iki ketverių metų diskvalifikacijos.

Neseniai vykusiame interviu Rogeris Federeris teigė, kad tyrimų kiekis dėl dopingo vartojimo didėja, tačiau priemonių užkirsti kelią sukčiavimui reikėtų dar daugiau.

„Koks yra tinkamas tyrimų kiekis? Nežinau, – dvejojo maestro. - Dėl M.Šarapovos buvau labai nustebęs. Galvojau, kad ji paskelbs apie karjeros pabaigą. Tačiau jos atvejis įrodo, kad dėl dopingo vartojimo gali įkliūti ir didžiausios šio sporto žvaigždės.“

„Manau, kad visi sportai galėtų pasitempti šioje srityje, – šveicarui antrino A.Murray. - Tačiau situacija yra geresnė nei prieš kelerius metus. Praėjusį sezoną buvau tiriamas labai daug kartų. Šiais metais tyrimus atlikau vieną arba du kartus, o jau praėjo trys mėnesiai naujojo sezono.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius