Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 11

Skaudus Andy Murray sprendimas – „Australian Open“ gali tapti paskutiniuoju turnyru

Vos tik škotui Andy Murray įžengus į „Australian Open“ turnyro spaudos konferenciją su ašaromis akyse tapo aišku, kad tai nebus eilinis pokalbis su žurnalistais – tenisininkas pareiškė apie artimą karjeros pabaigą.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Andy Murray

Buvusi pirmoji pasaulio raketė atskleidė, kad galutinį tašką norėtų padėti po Vimbldono, tačiau neatmeta galimybės, kad turnyras Melburne – paskutinis jo karjeroje.

„Didelius skausmus jaučiu jau tikriausiai apie 20 mėnesių. Padariau beveik viską, kad jausčiausi geriau – ir taip, aš jaučiuosi tikrai geriau nei prieš pusę metų, tačiau man vis dar labai skauda...“, – sunkiai žodžius rinko škotas.

Priminsime, kad 2018 metų sausį škotui buvo atlikta dešiniojo klubo operacija. Po jos tenisininkas į ATP turą sugrįžo birželį, iš viso sužaisdamas 14 susitikimų.

„Šiuo metu tikrai nesu tikras, ar galėsiu dar žaisti 4-5 mėnesius per tokį skausmą. Norėčiau pasiekti Vimbldoną ir tuomet sustoti, tačiau tokiam savo finišui jokių garantijų neturiu. Todėl taip, „Australian Open“ gali tapti paskutiniuoju mano turnyru“, – paklaustas, ar Melburnas gali tapti paskutine stotele karjeroje ašarų nesutramdė škotas.

„Scanpix“/AP nuotr./Andy Murray
„Scanpix“/AP nuotr./Andy Murray

Nepaisant pasaulį sukrėtusio pranešimo, 31-erių tenisininkas ruošiasi ir planuoja žaisti pirmo „Australian Open“ etapo susitikimą prieš ispaną Roberto Bautistą-Agutą.

2018 metų sezoną tenisininkas pabaigė dar rugsėjo mėnesį, o tarpsezonyje daug laiko praleido su reabilitacijos ekspertu Billu Knowlesu. Visgi Melburne sužaisdamas draugišką susitikimą su Novaku Džokovičiumi škotas atrodė bejėgis.

Dabar tenisas – nebe didžiausias prioritetas Andy Murray gyvenime. Tris „Didžiojo kirčio“ titulus savo sąskaitoje turintis tenisininkas privalo galvoti apie geresnį gyvenimą po pasitraukimo.

„Vienas iš pasirinkimų – darytis dar vieną, šįkart kiek sunkesnę operaciją – ji man padėtų galiausiai nebejausti skausmo. Šią idėją dabar labai rimtai svarstau. Kai kurie atletai sugebėjo sugrįžti net ir po tokios operacijos, tačiau tam nėra jokių garantijų“, – kalbėjo Murray.

Interviu Melburne metu škotas taip pat atskleidė, kad ateityje tikrai nebebus ir dvejetų žaidėju, nutraukdamas visas viltis žaisti kartu su broliu Jamie.

Emocingas Andy Murray pranešimas susilaukė daug palaikymo ir socialinėje erdvėje – paramą ir pagarbą išreiškė tokie tenisininkai kaip Juanas Martinas Del Potro, Andy Roddickas, Grigoras Dimitrovas ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius