Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 24

Skaudus turnyro finišas – trauma amerikiečiui užvėrė duris į pusfinalį

Sebastianas Korda (ATP-31) žaidė geriausią „Didžiojo kirčio“ turnyrą savo karjeroje, tačiau „Australian Open“ ketvirtfinalyje tenisininką ištiko didelė nelaimė.
Sebastianas Korda
Sebastianas Korda / „Scanpix“ nuotr.

Jaunasis amerikietis 6:7(5), 3:6, 0:3 atsilikinėjo prieš rusą Kareną Chačanovą (ATP-20), kuomet nusprendė susitikimo nebetęsti ir pasitraukti iš kovos anksčiau laiko.

22-ejų tenisininkas kentėjo nuo riešo skausmų. Pirmasis ketvirtfinalio setas buvo įnirtingas, o nugalėtoją sprendė tik dviejų taškų skirtumas, tačiau būtent antrajame sete S.Korda patyrė riešo traumą, kuri akivaizdžiai jam neleido kovoti pilna jėga.

Į aikštelę buvo iškviestas ir medicininis personalas, o riešas buvo sutvarstytas, tačiau tai stipriai apribojo riešo lankstumą – per likusią mačo dalį „Sebi“ šaudė į milžiniškus užribius ir toliau nusprendė nerizikuoti dar labiau apsunkindamas situaciją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Korda
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Korda

Beje, tai šiose „Australian Open“ pirmenybėse buvo pirmasis nebaigtas susitikimas dėl traumos po 242-iejų mačų.

Priminsime, kad trečiajame etape JAV teniso talentas trijų setų kovoje sugebėjo patiesti Daniilą Medvedevą (ATP-7) ir iškovoti vieną skambiausių karjeros laimėjimų. Iki šios dvikovos jis buvo laimėjęs visus keturis žaistus susitikimus „Didžiojo kirčio“ turnyruose prieš TOP 20 oponentus.

Naujame ATP reitinge amerikietis turėtų kilti į 25-tąją poziciją, kuri bus nauja tenisininko karjeros viršūnė.

Savo ruožtu K.Chačanovas pastaruoju metu teniso pasauliui bando priminti, koks talentingas tenisininkas jis yra. Rusas antrame „Grand Slam“ turnyre paeiliui pasiekia pusfinalio etapą.

Jis tapo tik 10-tuoju žaidėju iš šiuo metu aktyvių ATP tenisininkų ir 50-tuoju apskritai „Open Era“ laikotarpyje, pasiekusiu visų keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų pusfinalius.

Penktadienį bilieto į pirmąjį finalą šiame lygmenyje sieksiantis K.Chačanovas grumsis prieš Stefanos Tsitsipą (ATP-4) arba Jiri Lehečką (ATP-71).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius