-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 01

Skausmus kentusi P.Badosa laimėjo 3 valandų trilerį, bet Ispanija – eliminuota

Viena iš pagrindinių pretendenčių laimėti „United Cup“ pirmenybes laikyta Ispanijos teniso rinktinė po sekmadienio dvikovų prarado net ir teorinius šansus pakovoti dėl čempionės titulo.
Rafaelis Nadalis ir Paula Badosa
Rafaelis Nadalis ir Paula Badosa / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį ispanų ekipos užduotis buvo sunki, tačiau ne neįmanoma – jiems reikėjo laimėti visus tris likusius mačus prieš Didžiąją Britaniją.

Diena Sidnėjuje prasidėjo neįtikėtinu trileriu tarp Paulos Badosos (WTA-13) ir Harriet Dart (WTA-98), kurią tenisininkė iš Ispanijos po 3 valandas ir 4 minutes trukusios kovos laimėjo rezultatu 6:7(6), 7:6(5), 6:1.

Antrajame sete pirmoji Ispanijos moterų raketė susidūrė su rimtomis fizinėmis problemomis, kuomet tenisininkei pradėjo traukti kojos raumenis.

Pertraukėlėse tarp geimų buvo pasirodęs ir medicininis personalas, tenisininkė gėrė agurkų sultis, kurios yra bene geriausias vaistas nuo mėšlungio, o pačiai P.Badosai neliko nieko kito, kaip tik pradėti žaisti agresyviau.

Kovotojos charakterį pademonstravusi 25-erių ispanė išplėšė lemiamą setą, kuriame fiziškai atrodė jau daug solidžiau ir galiausiai iškovojo svarbų tašką savo šaliai.

Visgi panašaus herojiško pasirodymo sukurti nepavyko jos tautiečiui Albertui Ramosui-Vinolas (ATP-39), kuris 3:6, 6:1, 3:6 turėjo pripažinti brito Danielio Evanso (ATP-27) pranašumą.

Po šio susitikimo Didžioji Britanija serijoje išsiveržė į priekį 3:1 ir užsitikrino pergalę bei bilietą į kitą etapą.

35-erių veteranas antrajame sete inicijavo įspūdingą sugrįžimą, tačiau jėgų lemiamai žaidimo partijai tiesiog nebeliko ir Ispanija buvo eliminuota.

Susitikimų metu savo tautiečiams patarimus dalino ir Rafaelis Nadalis (ATP-2). Situacija galėjo būti kitokia, jei Rafa būtų įveikęs Cameroną Norrie (ATP-14), tačiau dabar Ispanijos rinktinės lauks nieko nelemiantis mūšis su Australija.

Savo ruožtu britai pateko į Sidnėjaus miesto finalą, kuriame jų lauks Čekijos arba JAV tenisininkai.

Trijų miestų – Sidnėjaus, Perto bei Brisbeno – nugalėtojai ir vienas iš pralaimėtojų tuomet sudarys pusfinalio poras, po kurių paaiškės ir dvi didžiojo finalo dalyvės.

VIDEO: Badosa Battles Dart; Ruud, Hurkacz & Kvitova Play | United Cup 2023 Highlights Day 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius