Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 05

Solidžiai žaidęs R.Nadalis iškovojo paskutinį kelialapį į Vimbldono ketvirtfinalį

Pirmadienio vakarą centriniame korte dar vieną užtikrintą pergalę iškovojęs Rafaelis Nadalis (ATP-4) paskutinysis įšoko į Vimbldono ketvirtfinalio traukinį.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

36-erių tenisininkas iš Ispanijos trijų setų kovoje 6:4, 6:2, 7:6(6) susitvarkė su 21-ąjį skirstymą turėjusiu olandu Boticu Van De Zandschulpu (ATP-25) ir aštuntą kartą karjeroje žengė į Vimbldono ketvirtfinalį.

Greitai prie specifinės žolės dangos prisitaikęs grunto karalius didesnių problemų turėjo tik trečiajame sete, kuriame iššvaistė pranašumą 5:2. Pratęsime Rafa taip pat turėjo solidų pranašumą (6:3), tačiau rezultatas ir vėl tapo lygus. Visgi po kelių akimirkų favoritas galiausiai įrodė savo pranašumą ir šventė dar vieną pergalę.

„Manau, kad iki geimo rezultatui trečiajame sete esant 5:3 žaidžiau labai gerame lygyje prieš itin pavojingą oponentą. Boticas per pastaruosius metus padarė neįtikėtiną proveržį, todėl sveikinimai jam. Kalbant iš mano asmeninės perspektyvos, atsižvelgus į dalykus, kurie nutiko per pastaruosius keletą mėnesių, sugrįžti į Vimbldoną po trijų metų ir pasiekti į ketvirtfinalį man yra nuostabu, esu labai laimingas“, – kalbėjo Nadalis.

Ispano ir olando keliai susikirto antrame „Didžiojo kirčio“ turnyre iš eilės – „Roland Garros“ pirmenybėse Rafa triumfavo 6:3, 6:2, 6:4.

Kalendorinio „Grand Slam“ siekiantis tenisininkas šiemet „Didžiojo kirčio“ turnyruose yra iškovojęs visas 18 pergalių.

Dėl vietos pusfinalyje jis kausis su amerikiečiu Tayloru Fritzu (ATP-14), kuris pirmasis šiame sezone nutraukė ispano 21 pergalės iš eilės seriją Indian Velso finale.

Šios poros nugalėtojas pusfinalyje žais prieš Cristianą Gariną (ATP-43) arba Nicką Kyrgiosą (ATP-40).

Kitas ketvirtfinalio poras sudaro Novakas Džokovičius (ATP-1) ir Jannikas Sinneris (ATP-13) bei Cameronas Norrie (ATP-12) ir Davidas Goffinas (ATP-58).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius