Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 30

Stanas Wawrinka: „Esu vertas būti tarp geriausių pasaulyje“

Stano Wawrinkos karjerą galėtume padalinti į dvi dalis. Iki 2012-ų metų jis buvo sportininkas niekaip negalintis pakilti į aukštesnį lygį, tačiau 2013-ų metų pradžioje viskas apsivertė aukštyn kojomis. Šveicarijos tenisininkas atskleidė, kad labiausiai pasikeitė jo požiūris, o prie to labiausiai prisidėjo jo treneris Magnusas Normanas ir fizinio pasiruošimo treneris Pierre'as Paganinis.
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Stanas Wawrinka

„Buvau pasiruošęs žengti kitą žingsnį savo karjeroje, – pasakojo S.Wawrinka. – M.Normanas pakeitė du ar tris dalykus mano žaidime ir tai suteikė man pasitikėjimo savimi žaidžiant su geriausiais pasaulio tenisininkais.

Jis man buvo labai svarbus, tačiau prie mano sėkmės labai prisidėjo ir mano fizinio parengimo treneris P.Paganinis, su kuriuo dirbu jau 10 metų. Iš jo gavau ne vieną vertingą patarimą.“

2013-i metai S.Wawrinkos karjeroje buvo tik kelio į teniso elitą pradžia. Ketvirtame „Australian Open“ etape jis po penkių valandų kovos nusileido Novakui Džokovičiui. 

„US Open“ pusfinalyje šveicaras ir vėl susitiko su N.Džokovičiumi bei mače turėjo dviejų setų persvarą, tačiau dar kartą sugebėjo pralaimėti.

2014-ų „Australian Open“ turnyre S.Wawrinka ketvirtfinalyje atsirevanšavo N.Džokovičiui bei finale nugalėjo Rafaelį Nadalį. Taip šveicaras iškovojo savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ trofėjų.

„Kai laimi „Didžiojo kirčio“ titulą, įsirašai save į teniso istoriją, – džiaugėsi S.Wawrinka. – „Australian Open“ čempiono taurė įrašė mano vardą į garbingą sąrašą tenisininkų, kuriems yra pavykę iškovoti šį prestižinį turnyrą.“

Praėjusį birželį Stanas Wawrinka iškovojo savo antrąjį „Didžiojo kirčio“ turnyro titulą „French Open“ finale netikėtai įveikęs N.Džokovičių.

„Pergalė dar viename „Didžiojo kirčio“ turnyre padidino mano reputaciją, – teigė S.Wawrinka. – Tapau populiaresnis. Pasaulyje yra vos 26-i tenisininkai, kuriems yra pavykę laimėti du „Didžiojo kirčio“ trofėjus.

N.Džokovičius, Rogeris Federeris, R.Nadalis ir Andy Murray pastarajame dešimtmetyje ne kartą įsirašė į istoriją. Esu ketvirtasis pasaulyje, todėl savęs nenuvertinu, tačiau ir nebandau priskirti savęs prie šių legendų.

Pastaruosius dvejus metus R.Nadalis laimėjo vieną „Didžiojo kirčio“ trofėjų, o R.Federeris su A.Murray nė vieno. Aš esu vertas savo vietos tarp geriausių pasaulio tenisininkų, tačiau jokiu būdu nesakau, kad mano varžovai to vertesni mažiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius