2016 04 16

Stebuklas neįvyko: Lietuvos rinktinė Federacijų taurėje nusileido austrėms

Jaunosioms Lietuvos tenisininkėms nepavyko sukurti stebuklo ir patekti į Federacijų taurės Europos/Afrikos zonos pirmąją grupę. Šeštadienį Egipte vykusioje pusfinalio dvikovoje Editos Liachovičiūtės vadovaujamos lietuvaitės 2:0 nusileido Austrijos rinktinei.
Paulina Bakaitė
Paulina Bakaitė / Tennis.lt nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvos moterų teniso rinktinė 0:3 nusileido Danijos komandai, tačiau penktadienį kiek netikėtai 2:1 nugalėjo gerokai pajėgesnes suomes.

Beje, pergalė prieš Suomiją mūsiškėms leido išsaugoti vietą Federacijų taurės Europos/Afrikos zonos II grupėje.

Jaunosios Lietuvos tenisininkės šeštadienį kovojo dėl vietos Europos/Afrikos zonos I grupėje.

Lietuva – Austrija 2:0

Pirmoje akistatoje 16-os metų Gerda Zykutė (ITF-466) 6:1, 6:1 nusileido antrajai Austrijos raketei Barbarai Haas, kuri WTA reitinge užima 169-ą vietą.

Pirmame sete 20-ies B.Haas, pasinaudojusi dviem „break point’ais“, išsiveržė į priekį 3:0, tačiau G.Zykutė netrukus perprato ir austrės padavimus. Vis dėlto tai ir tebuvo vienintelis geimas sete, kurį pavyko laimėti lietuvaitei.

Antrojo seto pradžioje tenisininkės apsikeitė pralaimėtomis padavimų serijomis, tačiau netrukus vėl aukštesnę pavarą įjungusi antroji Austrijos raketė laimėjo penkis geimus iš eilės ir savo komandą prieš Lietuvos rinktinę išvedė priekį.

Kiek vėliau triuškinančią nesėkmę patyrė ir Paulina Bakaitė (ITF-198). 17-os Lietuvos tenisininkė 2:6, 1:6 nusileido pirmajai Austrijos rinktinės raketei Tamirai Pasžek, kuri WTA reitinge užima 120-ą vietą.

Pirmame sete T.Pasžek pavyko jau pirmame geime perprasti P.Baikaitės padavimus ir išsiveržti į priekį 2:0. Nors lietuvaitė bandė priešintis, 26-erių Austrijos tenisininkė septintame geime pasinaudojo dar vienu “break point’u” ir savais kirčiais užtikrintai pirmąjį setą įsidėjo į savo kišenę.

Antrame sete pradėjo ryškėti akivaizdus T.Pasžek pranašumas. 120-oji pasaulio raketė, dukart laimėjusi P.Bakaitės padavimus, išsiveržė į priekį 3:0, tačiau lietuvė netrukus perprato ir varžovės kirčius. Vis dėlto Austrijos tenisininkė P.Bakaitei daugiau neleido pasidžiaugti ir laimėjusi tris geimus iš eilės savo šaliai užtikrino vietą Federacijų taurės Europos/Afrikos zonos I grupėje.

Lietuvos rinktinei Federacijų taurėje šįkart padėti negalėjo Akvilė Paražinskaitė, Joana Eidukonytė ir Justina Mikulskytė.

Be pagrindinių tenisininkių žaidusios lietuvės įvykdė iškeltą užduotį ir išliko Federacijų taurės Europos/Afrikos zonos II grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius