Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 23

Stokholme favoritą patiesęs Danijos teniso talentas tapo turnyro nugalėtoju

Stokholme (Švedija) vykusio ATP 250 serijos turnyro „Stockholm Open“ finale – netikėta Danijos teniso žvaigždės Holgerio Rune (ATP-27) pergalė.
Holgeris Rune
Holgeris Rune / AFP/„Scanpix“ nuotr.

19-metis tenisininkas mūšyje dėl čempiono vardo užtikrintai 6:4, 6:4 sudorojo pirmą turnyro raketę ir aiškų favoritą Stefanos Tsitsipą (ATP-5) iš Graikijos.

Per 1 valandą ir 35 minutes finale susitvarkęs danas beveik neturėjo rūpesčių paduodamas – išsaugojo vienintelį break point'ą, o priimdamas du kartus laimėjo varžovo padavimų serijas.

H.Runei tai trečioji karjeros pergalė prieš oponentą iš pirmojo ATP reitingo penketo. Prieš S.Tsitsipą jis išlieka nepralaimėjęs – du laimėjimai iš tiek galimų, įskaitant ir sensacingą triumfą šių metų „Roland Garros“ aštuntfinalyje.

Apskritai šiam jaunuoliui tai tik antrasis ATP titulas karjeroje po pergalės Miunchene pavasarį ant grunto. Kiek daugiau nei 95 tūkst. eurų ir 250 ATP reitingo taškų iškovojęs tenisininkas ATP reitinge kils į 24-ąją poziciją, kuri jam bus rekordinė.

Kelyje link titulo Švedijos sostinėje danas įveikė ne tik pirmą skirstymą turėjusį graiką, bet ir antrą turnyro raketę Cameroną Norrie bei penktą – Alexą De Minaurą. Šis Danijos talentas neseniai pradėjo bendradarbiauti su buvusiu Serenos Williams treneriu Patricku Mouratoglou.

S.Tsitsipas, kuris siekė jubiliejinio 10-ojo trofėjaus, bus apdovanotas 150 ATP reitingo taškų ir 57 tūkst. eurų piniginiu prizu. Graikui šiame sezone itin nesiseka finaluose – vos 2 pergalės iš 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius