Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 10

Sunki liga „pasigavo“ dar vieną tenisininkę – serga Danielle Rose Collins

2019 metų pradžioje kiek netikėtai „Australian Open“ pusfinalį pasiekusi amerikietė Danielle Rose Collins (WTA-33) instagrame pranešė, kad kenčia nuo reumatoidinio artrito.
Danielle Rose Collins
Danielle Rose Collins / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Reumatoidinis artritas – progresuojanti, uždegiminė autoimuninės sistemos liga, kenkianti daugeliui kūno sąnarių.

Nors tokia diagnozė amerikietę šokiravo, tai taip pat tapo ir atsakymu į pastaruoju ramiai miegoti neleidusius simptomus.

„Gerai nesijaučiu jau kurį laiką, tačiau sužinojusi diagnozę pajutau palengvėjimą – supratau skausmo, kuris kankino mane pastaruoju metu, priežastį. Nesu vienintelė serganti šia liga, tačiau tikrai užjaučiu savo bendražygius“, – socialiniame tinkle rašė tenisininkė.

„Jau pradėjau gydymą ir tikrai priimu šį naują gyvenimo iššūkį. Be jokių abejonių kiekviena sveika diena yra tarsi dovana, o aš esu pasiruošusi išlikti stipria ir kovoti tiek teniso aikštelėje, tiek už jos ribų“, – pranešimą užbaigė Collins.

Dukart NCAA pirmenybių vienetų varžybų čempione tapusi tenisininkė nėra vienintelė WTA ture, kenčianti nuo reumatoidinio artrito. Praėjusio sezono pabaigoje apie užklupusią ligą viešai paskelbė ir „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionė bei buvusi pirmoji pasaulio raketė Caroline Wozniacki.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki ir Danielle Rose Collins
AFP/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki ir Danielle Rose Collins

Šių metų pradžioje, patekusi tarp keturių stipriausių Australijos atvirųjų pirmenybių tenisininkių, D.R.Collins WTA reitinge pakilo į rekordinę 23 vietą. Visgi tai buvo tik vienas iš dviejų turnyrų (taip pat Čarlstone), kuriame amerikietė pasiekė mažiausiai ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius