Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

Svarbiausiais titulais R.Federerį prisivijęs R.Nadalis sulaukė šiltos šveicaro žinutės

Per daugybę praleistų metų ATP ture ir keliasdešimt tarpusavio akistatų tarp dviejų neabejotinai mėgstamiausių ir turbūt geriausių visų laikų tenisininkų Rogerio Federerio (ATP-4) ir Rafaelio Nadalio (ATP-2) užsimezgė specialus ryšys. Nors grunto karalius „Didžiojo kirčio“ trofėjais galiausiai pasivijo vyresnį kolegą, būtent šveicaras vienas pirmųjų nusiuntė pasveikinimo žinutę.
Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris
Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Dabar abi ir toliau tenisą aukščiausiame lygmenyje žaidžiančios legendos turi po lygiai – 20 „Didžiojo kirčio“ trofėjų. Geriausio visų laikų tenisininko debatuose esantis Novakas Džokovičius (ATP-1) turi trimis mažiau, tačiau serbas yra metais jaunesnis už Rafą ir šešiais metais jaunesnis už Rogerį.

„Visuomet turėjau didžiausią pagarbą savo draugui Rafai kaip žmogui ir kaip čempionui. Per daugelį metų jis tapo didžiausiu mano varžovu ir tikiu, kad mes vienas kitą stūmėme tapti geresniais žaidėjais. Todėl man yra tikra garbė pasveikinti jį iškovojus 20-ąjį „Didžiojo kirčio“ trofėjų. 13 kartų laimėti „Roland Garros“ turnyrą yra specialu ir neįtikėtina, o tai vienas įstabiausių pasiekimų sporte. Taip pat noriu pasveikinti ir jo komandą, nes nė vienas nesugebėtų to pasiekti būdamas vienas. Tikiuosi, jog skaičius 20 yra tik dar vienas laiptelis besitęsiančioje mūsų kelionėje. Šaunuolis, Rafa. Tu to nusipelnei“, – žinute pasidalijo Federeris.

Iškovotų „Didžiojo kirčio“ trofėjų sąrašo viršūnėje šveicarų maestro buvo pastaruosius 11 metų, kuomet 2009 metais Vimbldone laimėjęs 15-ąjį „Didįjį kirtį“ aplenkė Pete'ą Samprasą.

39-erių tenisininkas, į ATP turą planuojantis sugrįžti nuo 2021 metų sezono pradžios, vis dar yra nepralenkiamas pagal dalyvavimus „Didžiojo kirčio“ finaluose, pusfinaliuose, ketvirtfinaliuose bei apskritai sužaistuose mačuose.

„Ačiū Rogeriui už gražius žodžius, – spaudos konferencijoje kalbėjo Nadalis. – Tikriausiai visi žino, kad mano ir jo draugystė yra labai stipri. Mes vienas kitą labai gerbiame. Rogeris džiaugiasi, kuomet laimiu aš, o aš džiaugiuosi, kai sekasi jam. Galiu tik jam padėkoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius