Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 01

Tadas Babelis – apie pareigą atstovauti savo šaliai ir tikslą žūtbūt nugalėti

Šį savaitgalį Šiauliuose prasidės Lietuvos rinktinės 2017 metų Daviso taurės sezonas, kuriame mūsų šalies komanda priims svečius iš tolimojo Madagaskaro. 19-metis Tadas Babelis gali sulaukti didesnės atsakomybės nei įprasta, nes riešo skausmai kankina Luką Mugevičių, o dėl traumos nerungtyniaus Ričardas Berankis. Tačiau tenisininkas iššūkiui yra pasiruošęs, o šį sezoną pagrindinis tikslas – iškovoti pergales.
Tadas Babelis
Tadas Babelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2016 metais T.Babelis iš viso iškovojo 22 pergales ir patyrė 25 nesėkmes. Ketvirtoji Lietuvos raketė visą sezoną praleido „Futures“ serijos turnyruose arba atrankose į juos bei padėjo savo šalies rinktinei Daviso taurėje.

19-metis teigia, kad praėjęs sezonas buvo skirtas įgauti patirties, tačiau artėjančio sezono tikslai yra gerokai rimtesni.

„Praėjęs sezonas man buvo labai gera pamoka artėjantiems metams. Patyriau labai daug pralaimėjimų, nors galimybių iškovoti pergalę buvo ne viena. Manau, kad šiemet yra pats metas pagaliau laimėti ir kilti reitinge, – specialiai deuce.lt pasakojo T.Babelis. – Jau 2017 metais Tunise nugalėjau labai stiprų varžovą. Žaidžiau gerai, jaučiausi gerai, todėl džiaugiuosi savo pasiekimu.

Šiemet tarpsezoniu dirbau apie 3-4 savaites. Gerai pasiruošiau tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Ištaisėme daug klaidų, o tai turės milžinišką įtaką mano naujam sezonui.“

Šiuo metu T.Babelis žengia 1345 vietoje ATP pasaulio reitinge, o tai yra aukščiausia pozicija jo karjeroje. Kalbėdamas apie šio sezono tikslus lietuvis konkretaus skaičiaus įvardinti nenorėjo.

„Sunku sugalvoti vietą, kurią nori užimti reitinge. Visuomet norisi aukščiau. Negaliu užsibrėžti tam tikros pozicijos, o tiesiog noriu gerinti savo žaidimą ir stiprėti psichologiškai, – teigė 19-metis. - Manau, kad jeigu būsi pasiruošęs ir žaisi gerai, tai reitingo taškai ir gera vieta ateis savaime. Tai – tik laiko klausimas.

Praėjusiais metais siekiau žaisti pagal numatytą planą, o pergalė man nebuvo svarbi. Šiemet bus visai kitaip. Reikia žūtbūt iškovoti pergales. Privalau nugalėti.“

Kalbėdamas apie būsimąją dvikovą su Madagaskaro rinktine T.Babelis nenorėjo nuvertinti varžovų, o apie padidėjusią galimybę pasirodyti aikštėje kalbėjo užtikrintai:

„Į aikštę esame pasiruošę eiti visi. Kaip pasakys mūsų komandos kapitonas - taip ir darysime. Aš, Tomas ar Lukas. Manau, kad rungtyniauti galėsime kiekvienas.

Sauliaus Jankausko nuotr./Rimvydas Mugevičius, Laurynas Grigelis ir Tadas Babelis
Sauliaus Jankausko nuotr./Rimvydas Mugevičius, Laurynas Grigelis ir Tadas Babelis

Laurynas aikštėje atrodo puikiai, mano žaidimas gerėja, o Lukui su riešu greičiausiai bus viskas gerai. Žinoma, kad esame nusiteikę pergalei.

Tačiau varžovų nenuvertiname. Jie galbūt neatrodo stiprūs, bet tikrai taip nėra. Jie visi neblogai rungtyniauja ir vos praėjusiais metais nelaimėjo prieš Latvijos komandą. Reikia pasiruošti ir žūtbūt gerai pasirodyti per pirmąsias dvi dienas. Tikiuosi, kad penktadienį mums viskas pasiseks.“

T.Babelis Lietuvos rinktinės kvietimo neatsisako niekuomet ir džiaugiasi kiekviena minute su geriausiais mūsų šalies žaidėjais:

Sauliaus Jankausko nuotr./Rimvydas Mugevičius
Sauliaus Jankausko nuotr./Rimvydas Mugevičius

„Didelė garbė treniruotis su tokiais gerais tenisininkais kaip Lukas ir Laurynas. Smagu būti kartu ir atstovauti savo šaliai. Aš nemanau, kad galima atsisakyti žaisti už Lietuvą. Galbūt, tik tuomet, kai esi patyręs traumą ar turi kažkokių kitų didelių problemų.“

Vasario 25-ąją savo dvidešimtąjį gimtadienį švęsiantis T.Babelis po Daviso taurės savaitgalio planuoja rungtyniauti keliuose „Futures“ serijos turnyruose, tačiau vietos dar neišsirinko:

„Planavau vykti į Turkiją, tačiau galbūt žaisiu Egipte. Kol kas nežinau tikslių vietų, tačiau vasario mėnesį neabejotinai dalyvausiu dar keliuose turnyruose“.

Daviso taurės dvikova tarp Lietuvos ir Madagaskaro rinktinių prasidės jau šį penktadienį Šiaulių teniso mokykloje.

Deuce.lt kviečia atvykti ir palaikyti mūsų šalies komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius