Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 02

Tadas Babelis po pažinties su Rogeriu Federeriu: „Tai buvo nerealu“

Keturiolikos metų Balžeko mokyklos atstovui Tadui Babeliui nusišypsojo fortūna. Jaunasis tenisininkas dvi savaites buvo šalia geriausio pasaulio tenisininko, 16-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojo Rogerio Federerio. Vienas perspektyviausių Lietuvos teniso žaidėjų susitikimas Dubajuje su legendiniu Šveicarijos tenisininku paliko neišdildomą įspūdį.
Remigijus Balžekas, Ričardas Berankis, Tadas Babelis
Remigijus Balžekas, Ričardas Berankis, Tadas Babelis / balzekastennis.lt nuotr

„Tai buvo nerealu“, - pasakojo T.Babelis. „Aš tuo patikėjau tik tada kai nuvažiavau ten ir pamačiau jį savo akimis.“

Jauną tenisininką į Dubajų su savimi pasiėmė Ričardas Berankis ir Remigijus Balžekas. Geriausias Lietuvos tenisininkas naujam sezonui dvi savaites rengėsi kartu su R.Federeriu. Treneris Remigijus Balžekas nusprendė suteikti unikalią galimybę ir jaunajam T.Babeliui. Šis pamatė kaip treniruojasi aukščiausios klasės profesionalai. Sutiko ne vieną pasaulio teniso elito žaidėją.

- Dvi savaites buvai šalia R.Federerio, kuris treniravosi su Ričardu Berankiu. Kaip prasidėdavo tavo diena Dubajuje ir kelintą valandą baigdavosi?

- Atsikeldavome anksti ryte. Dažniausiai devintą valandą su Remigijumi jau stovėdavome korte. Vėliau ateidavo Ričardas ir Rogeris Federeris. Jie treniruodavosi apie porą valandų. Po jų darbą tame pačiame korte tęsdavome mes su Remigijumi. Tada padarydavome pertraukėlę, užkąsdavome ir vėl į treniruotę. Taip ir praeidavo diena. Kartais rytais darydavome fizinio treniruotę, kartais per pietus, kartais vakare. Stovykloje tenisas sudarė apie 70 procentų, fizinis 30 procentų.

- Susitvarkei su krūviais?

- Per dieną treniruotėse praleisdavome po aštuonias valandas. Į pabaigą jau jausdavosi nuovargis, bet nieko, kitą dieną pabudęs jau vėl jausdavausi atsistatęs.

- Remigijus yra reiklus ir patyręs treneris, ką labiausiai tobulinote treniruotėse?

- Turėjau daug labiau tobulinti dešinę. Nes dariau per didelį mostą. Praleisdavau kamuolį. Ir dar smūgį iš oro, taip pat dešinę pusę. Atrodo, kad viskas pavyko neblogai. Padavimą tobulinome ir dabar šį elementą tikrai pagavau.

- Gal teko ir su R.Federeriu pažaisti?

Ne neteko(šypsosi – red. past.). Ne bet kam galima pažaisti su R.Federeriu.

- Ar matė jis tavo smūgį iš kairės? Bachhand‘ą tu kaip ir R.Federeris šį elementą atlieki viena ranka. Gal davė kokių patarimų kaip jį tobulinti?

- Aš manau, kad jis tikrai matė mano tą smūgį (šypsosi). Dažnai būdavo taip, kad aš darau apšilimą su Ričardu, o jis su fizinio rengimo treneriu. Tačiau pastabų ar patarimų negavau.

- Koks jausmas apima kai esi šalia teniso legendos? Matai kaip jis dirba, spaudi jam ranką kiekvieną dieną?

- Tai buvo nerealu. Aš patikėjau tik tada kai nuvažiavau ten ir pamačiau jį savo akimis. Esu labai dėkingas Remigijui ir Ričardui, kad mane pasiėmė į tokią kelionę. Pamačiau daug teniso žvaigždžių. Buvo nerealu. Mačiau ir moterų pirmą pasaulio raketę Caroline Wozniacki ir daugelį kitų.

- Tai turėjo pridėti pasitikėjimo...

Tikrai taip. Daug labiau. Pamačiau kaip treniruojasi geriausi pasaulio tenisininkai. Kaip tai daro R.Federeris. Tikrai nerealu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius