-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 10 09

Taline vykusiose vaikų teniso varžybose lietuviai neprilygo kaimynams

Savaitgalį Taline vykęs jau tradicinis jaunųjų Baltijos šalių tenisininkų turnyras SEB Future cup nebuvo sėkmingas būsimoms Lietuvos teniso žvaigždėms. Pralaimėję tarpusavio dvikovas Latvijos ir Estijos tenisininkams lietuviai šį kartą liko paskutinėje trečioje vietoje. Varžybų nugalėtojų taurė iškeliavo į Latviją.
Seb „Future Cup“ taurė
Seb „Future Cup“ taurė / Future Cup nuotr.

Kiekvienos šalies rinktinę sudarė 12 trims skirtingoms amžiaus grupėms - U9, U11 ir U13 - priklausančių tenisininkų. Kiekvienos amžiaus grupės žaidėjai tarpusavyje žaidė 4 vienetų ir 2 dvejetų susitikimus. Rinktinų tarpusavio mačo rezultatą lėmė 18 susitikimų baigtis. Lietuviai būsimiems varžybų nugalėtojams latviams nusileido 5:13, o antroje vietoje likusiems Estijos tenisininkams - 3:15.

Ramūnas Grušas, Lietuvos teniso sąjungos prezidentas, sako, kad daryti toli siekiančių išvadų iš šių rezultatų neverta, tačiau atkreipti dėmesį į tam tikras tendencijas yra būtina.

„Šios varžybos visų pirma yra skirtos tam, kad patys jauniausieji mūsų tenisininkai turėtų retą galimybę pasitikrinti jėgas su nepažįstamais varžovais, pajustų tarptautinių komandinių varžybų skonį. Žinoma, nėra malonu pralaimėti taip smarkiai. Labai noriu tikėti, kad reikiamas išvadas po šių varžybų padarys visi - vaikų treneriai, sporto mokyklų bei akademijų vadovai ir kitais metais šiose varžybose mums seksis gerokai geriau”, - sako R. Grušas.

Taline vykusiose varžybose Lietuvos rinktinėje buvo 8 akademijų, mokyklų ir klubų žaidėjai: Šiaulių teniso mokyklos, Klaipėdos teniso akademijos, Vilniaus teniso akademijos, Balžeko teniso mokyklos, Kauno teniso mokyklos, „Alatus” teniso akademijos, Kauno teniso klubo „Ąžuolynas” ir Radviliškio teniso mokyklos.

Nuo 2013 metų organizuojamos SEB Future Cup varžybos kitamet vyks Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius