-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 14

Tarptautinio teniso turnyro Vilniuje pusfinaliuose žais keturi lietuviai

Sostinės Bernardinų sodo teniso aikštyne į pabaigą artėja nuo pirmadienio vykstantis dviejų (iki 14 metų bei iki 16 metų) tarptautinis Europos teniso asociacijos (Tennis Europe) turnyras „Vilniaus teniso akademijos taurė 2014“.
Teniso varžybos
Teniso varžybos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį vykusiuose vienetų turnyro ketvirtfinalių mačuose dalyvavo 13 lietuvių bei keturiems iš jų pavyko prasibrauti į turnyro pusfinalį.

Praėjusių metų analogiško turnyro vicečempionė Vilniaus teniso akademijos auklėtinė Paulina Bakaitė merginų iki 16 metų amžiaus grupės ketvirtfinalio mače rezultatu 7:6 (7:3), 6:1 įveikė treniruočių partnerę Gabiją Buenanjo.

Pusfinalyje P.Bakaitės važove bus baltarusė Katerina Pavlenka, kuri į pagrindinį turnyrą pateko po kvalifikacijos varžybų etapo.

Vaikinų iki 16 metų amžiaus grupėje pusfinalio mačuose išvysime net tris lietuvius. Vilniaus teniso akademijos auklėtinis Robertas Vržesinskis ketvirtfinalyje 7:6 (8:6), 4:6, 6:4 nugalėjo Domantą Šakinį. Jo varžovu pusfinalyje bus kitas lietuvis Emilis Rusakevičius, kuris 6:1, 6:1 sutriuškino vardinį kvietimą į turnyrą gavusį Augustą Onaitį.

Šiaulių teniso mokyklos auklėtinis bei pirmasis pagal skirstymą turnyre Tomas Vaišė ketvirtfinalyje 3:6, 7:6 (7:1), 6:2 privertė pasiduoti Baltarusijos tenisininką Artiomą Čerkasovą.

Vaikinų ir merginų amžiaus grupėse iki 14 metų Lietuvos tenisininkams į pusfinalį iškopti nepavyko.

Dvejetų turnyro pusfinalio kovose taip pat žais kelios lietuvių poros. Vaikinų amžiaus grupėje iki 14 metų pusfinalyje varžysis Luko Saulio ir Mato Supranavičiaus pora bei Gusto Dersono ir Sauliaus Petrusevičiaus duetas.

L.Saulis su M.Supranavičiumi susitiks su Lenkijos atstovais Adamu Kwiatkowskiu ir Maciejumi Zomberiu, o G.Dersono bei S.Petrusevičiaus važovais bus lenkai Michailas Matuszewskis ir Patrykas Nielacny.

Vaikinų amžiaus grupės iki 16 metų dvejetų turnyre varžytis liko vienintelė lietuvių pora. S. Norvaišis ir E. Rusakevičius susitiks su Baltarusijos tenisininkais Martinu Borisiuku bei Kirilu Jarmošiuku.

Merginų iki 16 metų dvejetų turnyro pusfinalyje Vilniaus teniso akademijos auklėtinės P. Bakaitė ir G. Zykutė susitiks su baltarusėmis Julija Hatuka ir Polina Padabed, o Šiaulių teniso mokyklos auklėtinės Iveta Daujotaitė ir Auksė Mačiulaitytė susitiks su Karina Dudko ir Katerina Paulenka.

Tarptautinio Europos teniso asociacijos turnyro „Vilniaus teniso akademijos taurė 2014“ vienetų ir dvejetų pusfinalio mačai numatyti ketvirtadienį, o finaliniai susitikimai bus žaidžiami penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius