Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 09

Tenisas įgauna pagreitį: S.Williams žengs į kortą, kur jos lauks grėsmingos varžovės

Su kiekviena savaite tenisas žengia vis tvirtesnį žingsnį į priekį po sportą sukausčiusio koronaviruso, o artėjančią savaitę WTA turas teniso aistruoliams pasiūlys du itin aukšto lygio turnyrus Leksingtone (JAV) bei Prahoje (Čekija).
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmą kartą rengiamas „Top Seed Open“ turnyras Leksingtone iš karto užsitraukia milžinišką atsakomybę – ne tik priimti geriausias pasaulio tenisininkes, bet ir laikytis visų saugumo protokolų kovojant prieš COVID-19 virusą.

Neabejotinai didžiausias aistruolių dėmesys kryps į pirmą turnyro raketę Sereną Williams (WTA-9), kuri sužais pirmą oficialų mačą nuo vasario 9 dienos.

Jei pirmajame turnyro etape 23 „Didžiojo kirčio“ trofėjų savininkė žais tik prieš 60 reitingą turinčią tautietę Bernardą Perą, tai toliau turnyro favoritės laukia rimti iššūkiai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Venus Williams ir Viktorija Azarenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Venus Williams ir Viktorija Azarenka

Jau antrame etape amerikietės lauks viena iš „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionių – Serenos vyresnioji sesuo Venus Williams (WTA-67) arba baltarusė Viktorija Azarenka (WTA-58).

Viena iš potencialių S.Williams ketvirtfinalio oponenčių yra dar viena didžiųjų turnyrų čempionė Sloane Stephens (WTA-37), o kitoje lentelės dalyje turėtų spindėti Aryna Sabalenka (WTA-11), Johanna Konta (WTA-13) bei jaunoji JAV teniso sensacija Coco Gauff (WTA-52).

„Turiu maždaug 50 apsauginių veido kaukių, su kuriomis keliauju. Aš esu labai, labai atsargi ties kiekvienu savo veiksmu, o visi, esantys Serenos burbule, yra ypatingai apsaugoti“, – prieš turnyrą kalbėjo tenisininkė, pridedama, kad dabartinėje situacijoje planuoja žaisti tiek „US Open“, tiek „Roland Garros“ turnyruose.

38-erių amerikietė vis dar vejasi Margaret Court, kuriai priklauso laimėtų „Didžiojo kirčio“ turnyrų rekordas (24).

Kitą savaitę WTA ture įvyks ir dar vienas turnyras ant grunto Prahoje, kur pirmaisiais smuikais turėtų griežti antroji planetos raketė Simona Halep (WTA-2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius