Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 19

Tenisas tapo labiausiai korupcija įtariamu sportu 2015-ais metais

„Buzzfeed“ praneša, kad 2015-ais metais labiausiai korupcija įtariamu sportu tapo tenisas. Įtartini net 73-ys mačai. Tuo tarpu futbole įtariamos vos 19-a dvikovų.
Teniso aikštė
Teniso aikštė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Tyrimas pagrįstas dokumentais, kurie yra susiję su atitinkamo sporto asmenimis. Prie tyrimo taip pat prisideda žmonės, kurie yra nusamdyti analizuoti beveik 26-is tūkst. įvykusių mačų.

Bene svarbiausias faktas yra tai, kad mačo pardavimais kaltinami ir aukščiausio lygio tenisininkai. Tai keletą metų buvo slepiama, nors „Tennis Integrity Unit“ organizacija, kuri kovoja su korupcija sporte, iki šiol neigia mačų pardavimą aukščiausiame lygyje.

19-a įtartinų mačų įvyko Azijoje, 18-a Europoje, 14-a Šiaurės Amerikoje, 11-a Pietų Amerikoje, 9-i Afrikoje, o du liko neatskleisti. 

Daugiausiai įtarimų kėlė dvikovos Turkijoje, o už jos rikiuojasi Argentina, Tunisas, Jungtinės Amerikos Valstijos, Meksika, Dominykos Respublika ir Ispanija.

„Buzzfeed“ tyrimas sukėlė daug abejonių, kad tenise viskas vyksta be korupcijos. Prieš tai portalas kartu su „BBC“ išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad 16-a žaidėjų iš pirmojo 50-o per pastaruosius 10 metų yra įtariami pardavinėjant mačus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius