Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 07

Tenisininkas Ričardas Berankis: „Man patinka mano žaidimo stilius. Todėl taip ir žaidžiu“

Lietuvos tenisininkai atsisveikina su šiuo sezonu – ne savo turnyrų ar varžybų grafikais, o su rinktinių kalendoriumi. Antradienį į Vilniaus SEB arenos konferencijų salę linksmai nusiteikę įžengė tenisininkai Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis ir Lukas Mugevičius, kurie kartu su Lietuvos teniso sąjungos vadovu Ramūnu Grušu suskaičiavo šio sezono pergales ir nesėkmes.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prisijunkite prie daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

„Rinktinių sezonas baigėsi. Ką reikėtų pasakyti? Pagrindinis šio sezono akcentas – puikus mūsų vyrų rinktinės pasirodymas Daviso taurės turnyre ir patekimas į pirmąją Europos-Afrikos grupę. Kaip seksis kitąmet – žiūrėsime, juolab kad teks varžytis su pajėgiais Lenkijos atstovais. Taip pat mes norime pasveikinti ir tenisininkę Akvilę Paražinskaitę, kuri jaunimo olimpinėse žaidynėse iškovojo du bronzos medalius“, – teigė Lietuvos teniso sąjungos vadovas Ramūnas Grušas.

„Išvykoje žaisti visada sunku – kovojome Pietų Afrikos Respublikoje, Norvegijoje bei Bosnijoje ir Hercegovinoje. Visi Daviso taurės mačai vyko išvykoje – ar tai nėra įrodymas, kad nugalėdami varžovus esame verti žengti aukštyn? Dėl to tik dar maloniau, kad teniso rinktinė taip puikiai sužaidė“, – kalbėjo vienas iš Teniso sąjungos rėmėjų ir mecenatų Darius Mockus.

Jis su sąjungos vadovu SEB arenoje įteikė kylančiai šalies teniso žvaigždutei 19-metei Justinai Mikulskytei 15 tūkst. litų čekį.

Kalbėdami apie būsimus šių metų pasirodymus ir jau praėjusių devynių mėnesių kovas, abu geriausi mūsų šalies tenisininkai – Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis – juos vertino skirtingai.

„Aš dar nežinau, kada man sezonas baigsis – dar keliausiu į Maskvą, Vieną arba Stokholmą. Galbūt bus dar keli Iššūkio taurės turnyrai. Tačiau manau, kad šie metai man buvo puikūs. Jaučiu, kad kyla mano žaidimo lygis. Praėjusiais metais pralaimėjau daugiau nei laimėjau. Nors šiemet esu tokioje pačioje pasaulio tenisininkų reitingo vietoje kaip ir pernai, tačiau tuomet nebuvau patenkintas savo žaidimu. Džiaugiuosi, kad mano žaidimas gerėja“, – aiškino 24 metų R.Berankis.

23 metų L.Grigelis „nurašė“ sezoną: „Tikrai sezonas man asmeniškai ne taip sėkmingai vyko, kaip tikėjausi. Pradžia buvo nebloga, bet pasipylė pralaimėjimai. Tikrai ne itin vykęs sezonas.“

Geriausių pasaulio tenisininkų ATP reitinge Lietuvos rinktinės lyderis 24-erių R.Berankis šią savaitę prarado poziciją ir su 488 taškais iš 115-osios vietos smuktelėjo į 116-ąją.

Kiekvienas turi savo sporto pasiekimų ir judėjimo liniją. Kiekvienas sportininkas tą liniją ir procesą supranta savaip.

Du įskaitinius taškus per savaitę prarado ir iš 256-osios pozicijos į 258-ąją nukrito L.Grigelis, kurio sąskaitoje liko 185 įskaitiniai taškai.

Reitinge klasifikuoti dar trys lietuviai, kurie pagerino turėtas pozicijas: 19-metis Lukas Mugevičius (22 tšk.) iš 823-osios vietos pakiko į 822-ąją, 20-metis Julius Tverijonas (5 tšk.) iš 1270-osios pozicijos pakilo į 1263-iąją, o 22-ejų metų Dovydas Šakinis su vienu įskaitiniu tašku iš 1991-os vietos atsirado 1968-ojoje.

– Ričardai, per pastaruosius ketvertą metų jūs ne kartą kovojote su bendraamžiais iš kitų šalių, kurie dabar yra kur kas aukščiau pasaulio reitinge – net patenka tarp penkiasdešimties geriausiųjų. Kodėl taip atsitiko? Kodėl jums nesiseka priartėti prie elito? – 15min.lt paklausė R.Berankio.

– Kaip čia atsakius... Kiekvienas turi savo sporto pasiekimų ir judėjimo liniją. Kiekvienas sportininkas tą liniją ir procesą supranta savaip. Vieni mano varžovai viską darė vienaip, aš savo liniją brėžiau kitaip. Manau, kad aš dariau viską teisingai, nes dabar esu savose vėžėse. Tai nereiškia, kad aš nebūsiu ten, kur atsirado minimi bendraamžiai.

Aš nemanau, kad kas nors iš tenisininkų galėtų garsiai pasakyti, kad jis pats sau yra „Top“ žaidėjas. Tačiau man patinka mano žaidimo stilius. Todėl aš taip ir žaidžiu.

– Bet tie varžovai darė kažką geriau, kad pakilo reitinguose aukščiau?

– Kiekvienas renkasi savo veiklos kelią. Kai kada pasiseeka pataikyti iš pirmojo šūvio, o kai kada – ne. Gal man nepasisekė iš pirmojo karto, gal vienas ar kitas dalykas man netiko... Bet linija buvo aiški ir aš ja einu.

– Dabar esate 116-oje reitingo vietoje. O kokioje vietoje jaučiatės galintis būti?

– Geriausių pasaulio tenisininkų šimtuko žaidėjai visi labai gerai žaidžia. Nerasi ten prasto tenisininko... Bet Top 10 žaidėjus nuo kitų Top 20 ar Top 30 skiria tik tas, kad lemiamais momentais jie nepadaro klaidos. Nepadaro klaidos niekur – aikštelėje, žaidimo metu ar kovos procese.

Manau, svarbiausia nedaryti klaidų ir laimėti. Tada ir kilsi aukštyn.

– Jums jau 24 metai. Ar jaučiatės rimtu ir labai geru tenisininku?

– Aš nemanau, kad kas nors iš tenisininkų galėtų garsiai pasakyti, kad jis pats sau yra „Top“ žaidėjas. Tačiau man patinka mano žaidimo stilius. Todėl aš taip ir žaidžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius