Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 14

Teniso akademija ištiesė pagalbos ranką Ukrainos jauniesiems žaidėjams

Prie Balžeko teniso akademijos prisijungė keturiolikmetis Timofejus ir dvylikametė Stefanija. Lyg ir nebūtų nieko keisto, nes akademijoje vaikai keičiasi kiekvieną savaitę. Visgi ši istorija kiek kitokia. Timofejus ir Stefanija Lietuvoje atsidūrė bėgdami nuo karo Ukrainoje.
Du paaugliai tenisininkai iš Ukrainos turės galimybę tobulėti Lietuvoje.
Du paaugliai tenisininkai iš Ukrainos turės galimybę tobulėti Lietuvoje. / Balžeko teniso akademijos nuotr.

Timofejus ir Stefanija kartu su mama Tamara, prasidėjus karui vasario 24 dieną, paliko Kyjivą ir išvyko į Chmelnyckio sritį pas savo giminaičius.

Deja, ir ten nebuvo taip saugu, kaip galėjo pasirodyti nuo pat pradžių.

„Kai atvykome, supratome, kad ten irgi pavojinga – jau buvo subombarduotas oro uostas. Išvykome į Užkarpatę – ten ramus regionas. Visgi kovo 1 dieną nusprendėme palikti šalį. Buvo labai neramu. Įsivaizduokite, dėl kažko turi palikti gimtąją šalį su dviem vaikais ir šuniuku. Palikti gimtąją šalį ir išvykti į nežinomybę. Baisu. Ukrainoje turėjau šeimą, namą, mylimą darbą. Vaikai lankė teniso treniruotes. Ir staiga nebežinojome, kas laukia“, – sakė Tamara.

Po priimto sprendimo ukrainiečių šeima patraukė į Slovakiją ir apsistojo Košicės vienuolyne. Kita stotelė – Lietuva.

Mūsų šalį ukrainiečiai pasirinko dėl galimybės daryti tai, ką labiausiai mėgsta.

„Mano vaikai visą gyvenimą žaidė tenisą. Tai jų mylimas užsiėmimas. Ieškojome vietos, kur galėtumėm pratęsti šį užsiėmimą. Mums pažadėjo pagelbėti Lietuvoje Balžeko teniso akademijoje. Dėl to mes atvykome čia.

Tiesa, kai vykome, tiksliai nežinojome nei sąlygų, nei kokia ta pagalba bus. Tad natūralu, jog nustebau tuo priėmimu, kokį gavau. Vaikai nemokamai treniruojasi, galėsime dalyvauti turnyruose. Su mumis elgiasi kaip su artimaisiais bet kokiais klausimais. Ačiū jums“, – emocijų neslėpė Tamara.

Balžeko teniso akademijos nuotr./Du paaugliai tenisininkai iš Ukrainos turės galimybę tobulėti Lietuvoje.
Balžeko teniso akademijos nuotr./Du paaugliai tenisininkai iš Ukrainos turės galimybę tobulėti Lietuvoje.

Du jauni ukrainiečiai tapo pirmaisiais, bet ne paskutiniais Balžeko akademijos tenisininkais, kuriems suteikiama pagalba nemokant nei už treniruotes, nei už fizinį parengtumą, nei už maistą.

„Galite tik įsivaizduoti, kaip tiems vaikams sunku. Tėtis liko Ukrainoje saugoti savo šalies, o jie su mama, saugodami gyvybes, bėgo nuo karo. Mažiausia, ką galime padaryti – padėti jiems integruotis į normalų gyvenimą.

Labai džiaugiamės savo partneriais, kurie maksimaliai padeda kaip gali“, – sakė akademijos direktorius Arūnas Balžekas.

Į pagalbą ukrainiečiams skubiai sušoko kelios įmonės.

„M7 sport“ su Maksimilianu Dolženko suteikia nemokamas aikšteles, „Sotus kampas“ rūpinasi šeimos maitinimu, „BT fitness“ su Arūnu Klimavičiumi nemokamai suteikia fizinio rengimo treniruotes, MAGNUS kredito unija yra Balžeko teniso akademijos jaunųjų talentų fondo rėmėjai, tad dalis skiriamos unijos pramos bus skirta būtent Ukrainos šeimai. Balžeko akademija ja rūpinasi kaip bendruomenės nariais ir organizuoja ukrainiečiams viską nuo treniruočių iki galimybės dalyvauti turnyruose.

Balžeko teniso akademijos nuotr./Du paaugliai tenisininkai iš Ukrainos turės galimybę tobulėti Lietuvoje.
Balžeko teniso akademijos nuotr./Du paaugliai tenisininkai iš Ukrainos turės galimybę tobulėti Lietuvoje.

„Turime pastatą, kuriame, susitarę su savivaldybe, galėtumėm apgyvendinti nuo 8 iki 10 šeimų. Kartu norime savo didelės bendruomenės paprašyti pagalbos ir taip pat prisidėti tuo, kuo gali,“ – sakė A.Balžekas.

Norintys, galintys ar žinantys, kas gali prisidėti / padėti, prašome rašyti arunas@balzekastennis.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius