Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 23

Teniso kursai: pradėję laimi daugiau nei žaidimą

Galbūt teniso nežaidę žmonės nustebs, sužinoję, kad tai pirmiausia yra intelekto žaidimas visam gyvenimui. Tačiau tuo daugybę kartų įsitikino Vilniaus teniso akademijos trenerė Julija Baltuškienė, vedanti teniso kursus ir suaugusiems.
Julija Baltuškienė
Julija Baltuškienė / Andriaus Švitros nuotr.

„Tenisas – tai bendravimo sportas. Naujos pažintys ir įdomūs žmonės čia yra kasdienybė. Tai – sportas, kuris yra naudingas sveikatai. Stiprinama širdis, raumenys, kaulai. Gerėja lankstumas, ištvermė, koordinacija, jėga. Tenisas lavina protą, gerina atmintį, suteikia pasitikėjimo savimi, padeda suvaldyti stresą, susikaupti, įveikti iškilusias kliūtis. Skatina mokytis iš klaidų, išsikelti tikslus, tobulėti“, - tenisą apibūdina trenerė.

Pasak jos, tenisas yra sportas visam gyvenimui. Žaidžia įvairaus amžiaus žmonės. Amžiaus apribojimų nėra, niekada nevėlu pradėti. Kol žmogus gali judėti, jis gali žaisti tenisą. Žaidžia šeimos, net seneliai su anūkais. Galima žaisti keliaujant, atostogų metu. Žaidžiama ištisus metus, ir lauke, ir viduje priklausomai nuo oro sąlygų.

„Tenise judėti reikia labai daug, keičiant kryptį, todėl dirba visas kūnas. Tad norint atsikratyti vieno kito kilogramo, tai galima padaryti teniso aikštelėje“, - pasakoja J. Baltuškienė. Jai asmeniškai tenisas patinka tuo, kad atėjus į aikštelę visos dienos problemos, rūpesčiai, darbai lieka už jos ribų.

„Tai lyg savotiškas smegenų perkrovimas. Žmogus po sunkių darbų gali ateiti ir išsikrauti teniso aikštelėje. Tai – sportas, kuris skatina norą laimėti“, - teigia trenerė.

J. Baltuškienė pabrėžia penkis teniso kursų privalumus.

  1. Nereikia ieškoti partnerių. Labai dažnai žmonės nori žaisti tenisą, tačiau neranda bendraminčių.
  2. Tikslūs treniruočių grafikai. Nereikia papildomai derinti su treneriais, žaidėjais, ieškoti, kada laisva aikštelė.
  3. Smagiau ir pigiau. Kai žmonių aikštelėje daugiau, kaina dalijama iš žmonių skaičiaus. Kai žaidi ne vienas yra didesnė motyvacija tobulėti. Naujos pažintys, nauji draugai. Galimybė tęsti teniso kursus arba tiesiog žaisti su bendraminčiais.
  4. Nemokamas inventorius. Teniso raketės, kamuoliukai ir visa kita, kas treniruotės metu naudojama aikštelėje. Treneris patars kokią išsirinkti raketę.
  5. Labai gera infrastruktūra didžiausiame Baltijos šalyse uždarame teniso aikštyne.
VIDEO: Teniso kursai pradedantiesiems SEB arenoje | Prisijunkite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius