-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 16

Teniso pasaulio reakcijos į Rogerio Federerio pasitraukimą

Nenumaldomai artėjusi ir vis labiau nuspėjama, tačiau vis tiek daugelį šokiravusi diena galiausiai atėjo – absoliuti teniso legenda Rogeris Federeris paskelbė apie karjeros pabaigą.
Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris
Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Maestro iš Šveicarijos ketvirtadienio popietę pasidalijo savo sprendimu kabinti sportinius batelius ant vinies, o iki to sužaisti vieną vienintelį turnyrą – savo paties įkurtą „Laver Cup“ taurę.

41-erių tenisininko planuose dar šiemet buvo ATP 500 turnyras gimtajame Bazelio mieste bei turbūt paskutinis pasispardymas kitais 2023 metais, tačiau amžius ir ne itin sėkmingas atsistatymas po sunkių traumų šveicarą privertė dėti tašką savo karjeroje.

Štai kaip į R.Federerio atsisveikinimą su šiuo žaidimu sureagavo jo kolegos iš iš teniso pasaulio.

„Mielas Rogeri, mano drauge ir varžove. Tikėjausi, kad ši diena niekuomet neateis. Tai labai liūdna diena man asmeniškai ir tuo pačiu visam sporto pasauliui. Buvo vienas malonumas, bet tuo pačiu garbė ir privilegija visus šiuos metus kartu su tavimi patirti tiek įspūdingų akimirkų korte ir už jo ribų. Ateityje mes dar tokių akimirkų tikrai patirsime, juk tą žinome. O dabar tau linkiu didžiausios laimės su žmona Mirka, vaikais, visa šeima – mėgaukis tuo, kas tavęs laukia. Susitiksime „Laver Cup“ turnyre“, – žinutę savo vienam geriausių draugų ture pasiuntė Rafaelis Nadalis.

Yra neabejojama, kad R.Federeris vieną paskutinių karjeros mačų sužais būtent su R.Nadaliu – šie tenisininkai „Laver Cup“ taurėje turėtų kartu žaisti dvejetus.

Teniso pasauliui per pastarąsias savaites teko išgyventi net du itin skaudžius atsisveikinimus – „US Open“ turnyre greičiausiai paskutinę savo dvikovą sužaidė ir legendinė Serena Williams. Būtent šios dvi legendos yra bene labiausiai XXI a. dominavusios teniso žvaigždės.

„Visuomet lygiavausi į tave ir žavėjausi tavimi. Mūsų keliai visuomet buvo tokie panašūs. Tu įkvėpei nesuskaičiuojamus milijonus žmonių – įskaitant ir mane – mes to niekada nepamiršime. Sveikinu tave ir nekantrauju pamatyti, kas tavęs laukia ateityje. Sveikas atvykęs į „pensininkų klubą“. Ačiū, kad buvai savimi“, – rašė Serena.

Vienas pirmųjų R.Federerį su neįtikėtina karjera pasveikino naujasis ATP reitingo lyderis Carlosas Alcarazas. Šiam supertalentui, kuris jau yra įveikęs R.Nadalį bei Novaką Džokovičių, taip ir neteks teniso aikštelėje susigrumti su Šveicarijos tenisininku.

„Rogeris buvo vienu iš mano idealų ir tikru įkvėpimo šaltiniu! Ačiū už viską, ką suteikei šiam sportui. Aš vis dar noriu su tavimi sužaisti... Linkiu tau kuo didžiausios sėkmės tolimesniame kelyje!“, – teigė pirmoji pasaulio raketė.

Šveicarus palinkėjimus siuntė tiek karjeras jau anksčiau baigusios teniso legendos, tokios kaip Billie Jean King, Rod Laveris, Andy Roddickas, Juanas Martinas Del Potro, tiek ir toliau kortuose spindinčios žvaigždės - Iga Swiatek, Stanas Wawrinka, Jannikas Sinneris ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius