-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 23

Teniso rinktinės debiutantas Julius Tverijonas: „Turiu vilties žaisti ir net neabejoju Lietuvos pergale prieš Estiją“

Lietuvos teniso rinktinė turi naujoką. Daviso teniso tunyre Estijoje pirmą kartą su geriausiais šalies tenisininkais pasirodys ir šešiolikmetis šiaulietis Julius Tverijonas. Jaunuolis šiuo metu ITF reitinge užima 360-ą poziciją, tačiau per karjerą yra pasiekęs ne vieną įspūdingą pergalę. Tenisininkas nustebo sulaukęs kvietimo į rinktinę. Dabar jis turi vilties grumtis su estais.
Julius Tverijonas
Julius Tverijonas / asmeninio arch. nuotr.

Šis interviu – pirmasis Juliaus gyvenime. Šešiolikmetis tenisininkas į žiniasklaidos akiratį pateko tuomet, kai Lietuvos teniso rinktinėje pakeitė bendraamžį Luką Mugevičių. Dar daugiau dėmesio jis sulauks Estijoje, kur kovo 4–6 dienomis Daviso taurės turnyre Lietuva kovos su šeimininke Estija. Tai bus svarbiausias įvykis J.Tverijono karjeroje.

Su jauduliu, tačiau nuoširdžiai ir atvirai 15min.lt tenisininkas pasakojo apie netikėtai sulauktą kvietimą, brolio pavydą, ateities svajones ir įsimintiniausias karjeros pergales.

– Antradienį dalyvavai Aivaro Balžeko atminimo teniso turnyre Šiauliuose. Kaip tau sekėsi?

– Pralošiau (šypsosi), bet esu labai patenkintas savo žaidimu. Susitikau su aštuntąja turnyro rakate iš Rusijos. Šis tenisininkas ITF reitinge užima 100-ąją poziciją, todėl šansų beveik neturėjau. Pralaimėjau rezultatu 6:7, 4:6.

– Šiam turnyrui šiemet suteikta antroji kategorija, kuri reiškia, kad tokio aukšto lygio jaunių teniso varžybų Lietuvoje nėra buvę. Kuo tau ypatingas šis turnyras?

– Jis tikrai neeilinis, nes tokio aukšto lygio tenisininkų Lietuvoje neteko matyti. O mums tai puiki proga įgyti patirties. Labai smagu matyti tiek daug žiūrovų, manęs atėjo pažiūrėti artimieji, draugai, tėvai. 

– Ar tenisas mėgstamas Šiauliuose?

– Tikriausiai labiausiai mėgstamas iš visų Lietuvos miestų (šypsosi). Smagu, kai jauti susidomėjimą. Čia mes turime idealias sąlygas treniruotis, su mumis dirba puikūs treneriai. Mano brolis taip pat žaidžia tenisą, todėl mes galime treniruotis kartu. Aleksas už mane vyresnis dvejais metais, todėl anksčiau visada lygiuodavausi į jį. Dabar aš jau nesu prastesnis už jį (šypsosi).

– Kaip tavo broliui klostosi karjera? Jis ketina siekti profesionalo karjeros?

– Jam jau aštuoniolika, todėl ITF turnyruose negali dalyvauti. Jis yra tapęs Lietuvos čempionu, o šiemet baigęs vidurinę ketina išvykti studijuoti ir toliau sportuoti į Jungtines Amerikos Valstijas. Galbūt ir aš paseksiu jo pėdomis, tačiau svajoju tapti profesionaliu tenisininku.

– Kaip reagavai sužinojęs, kad esi kviečiamas į Lietuvos teniso rinktinę?

– Giliai širdyje tikėjausi, kad mane pakvies. Žinojau, kad Lukas Mugevičius žaisti negalės, tačiau Lietuvoje yra ir daugiau labai gerų tenisininkų. Net neįsivaizduoju, kodėl pasirinko būtent mane. Galėjo ir mano brolį pakviesti. Žinoma, buvau labai laimingas. Kelionė į Estiją man bus ypatinga. Labai jos laukiu (šypsosi).

– Brolis tau nepavydi?

– Tikriausiai pavydi, bet mes apie tai nesikalbėjome. Jis labai džiaugiasi, kad sulaukiau tokio šanso. Praėję metai man buvo be galo sėkmingi. Laimėjau kelis turnyrus, jaučiu, kad sparčiai tobulėju.

– Kaip manai, kuo tu išsiskiri iš bendraamžių tenisininkų? Kokios tavo stipriosios pusės?

– Man labai sunku atsakyti... Esu labai stabilus žaidėjas, nedarau daug klaidų. Varžovai mane sunkiai gali išmušti iš vėžių. Tenise psichologiniai dalykai yra labai svarbūs ir aš su tuo puikiai tvarkausi. Bent jau kol kas.

– Ką tau pačiam reiškia galimybė atstovauti Lietuvai ir būti greta geriausių šalies tenisininkų?

– Man tikrai labai didelė garbė atstovauti savo šaliai. Ir nesvarbu, sėdėsiu aš ant suolelio ar žaisiu.

– Tikiesi pasirodyti per mačą su Estija?

– Tikiuosi, kad Lietuva pirmaus 3:0 ir tuomet sulauksiu savo šanso. Turiu vilties žaisti, nes neabejoju mūsų tenisininkų pergale prieš estus. Turėtume laimėti (šypsosi).

– Anksčiau teko artimiau bendrauti su R.Berankiu, L.Grigeliu, D.Šakiniu?

– Lauryno jau nemačiau daug metų, o su Ričardu pastarąjį kartą bendravome, kai viešėjau Amerikoje praėjusį spalį ir lapkritį. Artimai nebendraujame, tačiau aš nuolat seku, kaip jiems sekasi. Net naktimis keliuosi žiūrėti Ričardo kovų.

– O kaip tu atsidūrei teniso pasaulyje? Ir kada?

– Tenisą žaidžiu nuo penkerių. Net ir neatsimenu pirmųjų savo treniruočių. Visa mūsų šeima gyvena tenisu. Brolis žaidžia nuo penkerių, tėtis jau penkiolika metų, tenisą pažaidžia ir mama su mažąja sesute.

– Ar būna dienų, kai norėtųsi mesti sportą?

– Būna sunkių dienų, bet tenisas – geriausias vaistas nuo visų ligų. Man labai patinka ši sporto šaka. Jei mano karjera ir toliau klostysis taip sėkmingai, net neabejoju, kad sieksiu aukštumų ateityje.

– Kokia pergalė teniso aikštyne tau įstrigo labiausiai?

– Įstrigo dvi pergalės šią vasarą vykusiame teniso turnyre Šiauliuose. Pusfinalyje įveikiau latvį, nors trečiajame sete atsilikau 2:5. Finale varžovas taip pat turėjo tris „match-point“, bet aš laimėjau ir finalinį susitikimą.

Kovo 4–6 dienomis Taline vyksiantį Lietuvos ir Estijos teniso rinktinių mūšį Daviso taurės Europos-Afrikos zonos II grupėje tiesiogiai transliuos naujienų portalas 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius