Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 21

Teniso žavesys: pirmą kartą iš gimtinės išvykęs amerikietis – ketvirtajame etape

Amerikietis Benas Sheltonas (ATP-89) iki šio sezono starto dar nė sykio nebuvo iškeliavęs už savo gimtosios šalies ribų, tačiau per keletą savaičių jaunojo tenisininko gyvenimas pasikeitė kardinaliai – dabar jis savo vardą įsirašė tarp 16-os geriausių „Australian Open“ žaidėjų.
Benas Sheltonas
Benas Sheltonas / „Scanpix“ nuotr.

Talentingasis 20-metis šeštadienį sugadino šeimininkų vakarėlį ir 6:3, 7:6(4), 6:4 palaužė vietinį tenisininką Alexei Popyriną (ATP-113).

Australijos atvirosios teniso pirmenybės šiam amerikiečiui tik antrasis „Didžiojo kirčio“ turnyras karjeroje.

Iki šio mėnesio pradžios B.Sheltonas apskritai nebuvo sužaidęs nė vieno turnyro už savo šalies ribų ir net nepanaudojęs savo paso – tenisininkas atskleidė, kad jam dar apskritai nebuvo tekę išvykti į užsienį.

Prieš metus JAV teniso atstovas ATP reitinge užėmė vos 569 vietą ir dar atstovavo savo komandai Floridos universitete.

B.Sheltono potencialas pradėjo ryškėti jam tapus NCAA čempionu, o vasaros atostogų metu jis be jokios patirties pradėjo dominuoti „Challenger“ turnyruose.

Keletą „vardinių kvietimų“ gavęs amerikietis suspurdėjo ir ATP turnyruose Atlantoje bei Sinsinatyje ir galiausiai priėmė sprendimą nutraukti studijas bei pradėti profesionalo karjerą.

„Scanpix“ nuotr./Benas Sheltonas
„Scanpix“ nuotr./Benas Sheltonas

Iki „Australian Open“ pirmenybių starto B.Sheltonas per savo itin trumpą karjerą buvo uždirbęs 296 tūkstančius JAV dolerių, o vien už tris pergales Melburne gaus įspūdingą 234 tūkst. JAV dolerių vertės čekį.

Aštuntfinalyje jo lauks tikrai įveikiamas varžovas – tautietis Jeffrey John Wolfas (ATP-67). Abu tenisininkai ketvirtą varžybų ratą pasiekė debiutuodami pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius