Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 01

Teniso žvaigždė švietė per ryškiai: R.Berankis neprilygo N.Džokovičiui

Teniso pasaulio dėmesio centre atsidūrusiam Ričardui Berankiui (ATP-66) staigmenos pateikti nepavyko. Lietuvis atvirojo Prancūzijos čempionato antrajame rate 1:6, 2:6, 2:6 nusileido geriausiam pasaulio tenisininkui Novakui Džokovičiui (ATP-1).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Susitikimas užtruko viso labo 1 valandą ir 23 minutes, įskaitant ir maždaug 5 minutes, kurių tarp antrojo ir trečiojo seto pasiprašė nugarą pasitempęs ir masažo prisireikęs R.Berankis.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas prieš Serbijos teniso žvaigždę žaidė trečią kartą karjeroje.

Pirmąsyk 2013 m. „US Open“ turnyre N.Džokovičius iškovojo įtikinamą pergalę 6:1, 6:2, 6:2, o šių metų rugpjūtį „Western & Southern Open“ varžybose Niujorke serbui problemų buvo daugiau ir pergalę jis pasiekė tik po nelengvos kovos – 7:6(2), 6:4.

Tai buvo pirmas kartas, kai pajėgiausi Lietuvos ir Serbijos tenisininkai susigrūmė ant grunto dangos – ankstesni du mačai vyko ant kietojo pagrindo.

Primename, jog pirmajame turnyro mače lietuvis 6:1, 6:4, 6:4 parklupdė bolivietį Hugo Dellieną (ATP-104) ir iškovojo pirmąją pergalę pagrindiniame „Roland Garros“ turnyro mače per savo karjerą.

Už pasirodymą „Roland Garros“ turnyre R.Berankis uždirbo 45 ATP taškus ir 84 tūkst. eurų.

Savo ruožtu antrojo „Roland Garros“ trofėjaus siekiančio N.Džokovičiaus trečiajame turnyro rate laukia kolumbietis Danielis Elahi Galanas (ATP-153) arba amerikietis Tennysas Sandgrenas (ATP-47).

Serbui, kuris šiemet laimėjo 33 kartus ir pralaimėjo tik sykį, kai buvo diskvalifikuotas už smūgį kamuoliuku linijos teisėjai „US Open“ turnyre, tai buvo 70-oji pergalė „Roland Garros“ turnyre – pagal šį rodiklį jis pasivijo šveicarą Rogerį Federerį ir dalinasi antrąją vietą. Pirmoje užtikrintai yra Rafaelis Nadalis.

Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius 1:6, 2:6, 2:6

15min fiksavo svarbiausius susitikimo įvykius.

Trečias setas

R.Berankis dar sugebėjo kiek užtęsti mačą, bet laimėti geimo nepajėgė ir serbas jau dėkoja žiūrovams iškovojęs 33-ąją pergalę šiemet. 2:6.

R.Berankis nesudeda ginklų – serbui prireiks dar vieno geimo. 2:5.

N.Džokovičiui iki pergalės trūksta jau tik vieno geimo1:5.

Lietuvis demonstruoja kovingumą ir laimi pirmąjį geimą trečiame sete – 1:4.

Serbiškas „Ferrari“ link pergalės skrieja greitkeliu – 0:4.

Lietuvis sužavi auditoriją gražia kombinacija, bet akivaizdu, kad fizinė jo kondicija jau nėra pati geriausia – N.Džokovičius dar sykį laimi R.Berankio padavimus. 0:3.

Serbijos tenisininkas žaibiškai skrieja link pergalės - 0:2.

Pauzė serbo iš vėžių neišmušė – N.Džokovičius iš karto perėmė lietuvio padavimus. 0:1.

Prieš pat trečiojo seto pradžią R.Berankiui išsitiesęs ant grunto – lietuvis paprašė medicininės pertraukėlės, per kurią kineziterapeutas masažuoja jam nugarą. Panašu, kad vilniečiui nugarą maudžia dėl dar pirmajame sete po smūgio patirto patempimo.

Antras setas

Nolė atsiliko 15:30, bet problemas išsprendė dviem neatremiamais padavimais ir per mažiau nei valandą laimėjo jau du setus. 2:6.

Gražus R.Berankio smūgis pro tinklo šoną nuėjo perniek – N.Džokovičius atsidūrė per žingsnį nuo pergalės sete. 2:5.

N.Džokovičius išlaiko persvarą – 2:4.

Komentatoriai prašo daugiau pjautų R.Berankio smūgių, o N.Džokovičius kiek suirzęs rakete tranko sau batus, norėdamas atsikratyti juose užstrigusio molio – lietuvis laimi antrus savo padavimus paeiliui. 2:3.

Serbas susiėmė ir užtikrintai laimėjo savo padavimus – 1:3.

Čia tai bent! Dvikovos komentatoriai jau klausia „kur tokie smūgiai buvo anksčiau?“, kai R.Berankis fantastiškais kirčiais „sausai“ laimi savo padavimus ir švelnina skirtumą – 1:2.

Ajajai... Buvo proga sugrąžinti lygybę, kai R.Berankis turėjo net du break-pointus, bet N.Džokovičius tą galimybę atėmė – 0:2.

R.Berankis pagaliau laimi tašką, bet rimčiau užsikabinti nepavyksta ir serbas jau pirmuoju bandymu laimi lietuvio padavimus – 0:1.

Pirmas setas

„Sausai“ laimėtas dar vienas geimas ir Nolė per 22 minutes laimi pirmą setą – 1:6.

Saulė spigina tiesiai N.Džokovičiui į veidą, bet serbas jungia aukščiausią pavarą, laimi „sausai“ ir netrukus paduos setui – 1:5.

Pirmoji pasaulio raketė dovanų nedalina – 1:4.

Na, štai! Tik vieną tašką atidavęs R.Berankis atsidaro savo geimų sąskaitą – 1:3.

Lietuvis vis nustebina publiką vienu kitu gražiu smūgiu, bet stabiliai rinkti taškų jam nepavyksta – N.Džokovičius įtikinamai žengia pirmyn. 0:3.

R.Berankis rėmė serbą prie sienos, bet padarė klaidą smūgiuodamas iš dešinės bei galiausiai pralaimėjo savo padavimus – 0:2.

Apšilimas baigtas ir mačui duotas startas! Pirmajame geime paduodant Nolei lietuvis pelnė porą taškų ir sulaukė aplodismentų iš tribūnų, bet serbas „nubreakinti“ savęs neleido – 0:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius