Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 31

Teniso žvaigždės gyvenimo košmaras: „Pabudus išvydau penkis vyrus su plėšikų kaukėmis“

Praėjo septyneri metai, kai Rusijos tenisininkė Ana Čakvetadzė baigė karjerą. Dabar, būdama 33-ejų, ji atskleidė naktinę istoriją, kuri apvertė jos gyvenimą.
Ana Čakvetadzė
Ana Čakvetadzė / „Scanpix“ nuotr.

Tą sezoną ji buvo savo teniso karjeros pike.

2007 metais A.Čakvetadzė pasiekė „U.S.Open“ pusfinalį, o „Australia Open“ ir „Rolland Garos“ ketvirtfinalį, tais metais ji laimėjo keturis iš savo aštuonių per karjerą laimėtų titulų, o pasaulio teniso reitinge užkopė į penktąją vietą.

Bet gruodžio 17-osios naktis viską sujaukė.

„Scanpix“ nuotr./Ana Čakvetadzė
„Scanpix“ nuotr./Ana Čakvetadzė

Pagalvojau, kad dienos suskaičiuotos

A.Čakvatedzė buvo savo tėvų – gruzino ir rusės namuose Maskvos rajone, kai penki iki dantų ginkluoti plėšikai su kaukėmis įsiveržė į namus ir užpuolė tenisininkės tėvus.

„Mes tik buvome grįžę iš šou turnyro Belgijoje. Buvome pavargę ir norėjome miego. Trečią valandą nakties aš pabudau, nes penki vyrai įsilaužė į namą. Gulėjau lovoje ir nesupratau, kad vyksta.

Jie dėvėjo plėšikų kaukes, buvo apsirengę tamsiai, atrodė dideli. Išgirdau šauksmą kitame kambaryje ir supratau, kad šaukia mano tėvas. Mano pirmoji reakcija buvo panika.

Atvirai sakant, galvojau, kad mano dienos yra suskaičiuotos. Pagalvojau, kad dabar atėjo gyvenimo pabaiga“, – vavel.com pasakojo A.Čakvetadzė.

„Scanpix“ nuotr./Ana Čakvetadzė
„Scanpix“ nuotr./Ana Čakvetadzė

Įsitikinusi: „Jie žinojo, kas esu“

Šauksmas kitame kambaryje nutilo, kai nusikaltėliai smogė tenisininkės tėvui į galvą ginklu.

„Tie vyrai buvo su šaunamaisiais ginklais ir peiliais. Viskas atrodė labai baisiai. Jie žinojo, kas aš esu, jie žino, kad buvau apdovanota „Rolex“ laikrodžiu per šou varžybas Belgijoje prieš kelias dienas. Tai neįvyko atsitiktinai, viskas buvo kruopščiai suplanuota“, – neabejojo A.Čakvetadzė.

Ji pati pabandė sprukti iš miegamojo.

„Tačiau du stiprūs vyrai pagriebė mane ir surišo rankas, – sakė Rusijos tenisininkė. – Jie priveržė taip stipriai, kad paskui nejaučiau savo rankų dar kelias dienas. Plėšikai pagrasino mums savo peiliu ir sumušė mano tėvus, kad galėtų ištuštinti mūsų seifą su brangenybėmis. Jie pasiėmė viską, kas papuolė po ranka.“

Po incidento žaidimas pakriko

A.Čakvetedzė teigė pasijutusi nesaugi Maskvoje po 2007 metais nutikusio apiplėšimo.

Tėvai vis dar gyvena name, bet ji pati jaučiasi labai nejaukiai kaskart, kai juos aplanko. Kuomet užsuka pas tėvus su savo dvejų metų dukra, pabūna daugiausiai dvi valandas.

„Norėjau parduoti namą, bet tėvai įprato ten gyventi, jie įsigijo daugiau apsaugos prietaisų, tad daugiau nebijo. Bet pati negaliu įsivaizduoti savęs gyvenančios ten“, – pasakojo tenisininkė.

Po incidento ji dar žaidė tenisą profesionaliai penkerius metus, bet po 2010 metų jau iškrito reitinge iš pirmojo šimtuko, o galiausiai privalėjo pasitraukti dėl traumų.

„Scanpix“ nuotr./Ana Čakvetadzė
„Scanpix“ nuotr./Ana Čakvetadzė

Ji iki šiol įsitikinusi, kad ta siaubinga naktis atsiliepė ir jos žaidimui.

„Aš džiaugiuosi, kad iš viso galėjau žaisti tenisą. Galvojau, kad mirsiu, tad tiesiog džiaugiausi, kad galiu tęsti karjerą. Tačiau mano žaidimas nebebuvo toks, kaip anksčiau“, – tvirtino A.Čakvetadzė.

Per karjerą arti 4 mln. dolerių vertės premijų uždirbusi tenisininkė paskui įsidarbino komentatore „Eurosport“ kanale.

Praėjus trylikai metų po apiplėšimo, ji vis dar nežino, ar tie vyrai yra laisvi, ar patekę už grotų, kaip anksčiau ar vėliau dažniausiai atsitinka tokiems nusikaltėliams.

A.Čakvetadzė su šeima įtarė, kad tada įsivelti galėjo ir kažkas iš pažįstamų rato žmonių, nes tuo metu jie kaip tik keitė garažo stogą, o būtent taip plėšikai ir pateko į namą.

„Aš dažnai savęs klausiu: kaip visa tai atsiliepė man? Bet kai kurių dalykų gyvenime negali kontroliuoti. Juk galėjo baigtis ir blogiau, – svarstė 33 metų moteris. – Aš vis dar gyva, mano tėvai gyvi, mano brolis gyvas. Visi yra sveiki gyvi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius