Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 04 /2014 11 05

Staigmena Prancūzijoje: Laurynas Grigelis nugalėjo favoritu laikytą Kenny de Schepperį

Laurynas Grigelis pateikė staigmeną Prancūzijoje vykstančiame „Internationaux de Tennis de Venedee“ turnyre. 295-ą vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis rezultatu 6:4, 7:5 nugalėjo ketvirtą turnyro raketę Kenny de Schepperį (ATP 99).
Laurynas Grigelis
Laurynas Grigelis / Alfredo Pliadžio nuotr.

L.Grigelis pirmą kartą šį sezoną nugalėjo pirmojo ATP šimtuko žaidėją. 23-ejų metų žaidėjas užtikrintai pradėjo susitikimą ir pirmavo 2:0. K.de Schpperiui pavyko išlyginti rezultatą 3:3. Tačiau L.Grigelis dar kartą laimėjo gerai žinomo prancūzo padavimus ir pirmą setą.

Antroje dalyje abu žaidėjai sėkmingai rinko taškus po savo padavimų, bet pačioje pabaigoje L.Grigelis dar kartą susitvarkė su oponento kirčiais ir laimėjo svarbų mačą. Dvikova truko valandą ir 32-i minutes. 

„Pagaliau vėl nugalėjau pirmo šimtuko žaidėją. Esu patenkintas žaidimu. Šiandien gerai atlikau padavimus ir smagu, kad svarbiausias momentais padavimai taip pat sekėsi, – po pergalės Prancūzijoje kalbėjo L.Grigelis. – Jaučiau, kad žaisdamas nuo galinės linijos esu stipresnis. Buvau visą laiką ramus ir gerai sužaidžiau lemiamais epizodais. Pergalę padėjo iškovoti ir geras varžovo padavimų priėmimas.“ 

Tai buvo ketvirta abiejų žaidėjų akistata ir antra L.Grigelio pergalė. Sėkmingai pirmą varžybų ratą įveikusiam žaidėjui atiteko 8-i reitingo taškai, o aštuntfinalyje lauks akistata su Vincentu Millotu (ATP 161) arba vardinį kvietimą turnyre dalyvauti gavusiu kitu prancūzu Quentinu Halysu (ATP 819). Šie abu žaidėjai kovos rytoj. 

L.Grigelis dėl patekimo į ketvirtfinalį kovos ketvirtadienį. Sėkmingai pirmą varžybų ratą įveikė ir Ričardas Berankis. Pirma šalies teniso raketė pirmame rate užtikrintai 6:1, 6:3 nugalėjo rusą Victorą Baludą (ATP 405).   

Turnyro nugalėtojui atiteks 100 reitingo taškų. Varžybų prizinį fondą sudaro 64 tūkstančiai eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius