Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 05

Tiesia pagalbos ranką tenisininkams, tarp jų – ir L.Grigeliui: išdalins bent 6 mln. dolerių

Tenisą valdančios organizacijos nusprendė ištiesti pagalbos ranką labiausiai nuo koronaviruso pandemijos finansiškai nukentėjusiems žaidėjams. Naujienų agentūra AP praneša, kad jiems bus išdalinti 6 mln. JAV dolerių.
Laurynas Grigelis - Frederico Silva
Laurynas Grigelis / Organizatorių nuotr.

Teigiama, kad Profesionalų teniso asociacija (ATP) ir Moterų teniso asociacija (WTA) susivienijo siekdamos padėti be pajamų šaltinio likusiems tenisininkams.

Tikimasi, kad parama bus suteikta maždaug 800 žaidėjų, kuriems tai taptų rimta paspirtimi šiuo sudėtingu laikotarpiu.

Pasak AP, tiek moterims, tiek vyrams turėtų būti išdalintos vienodos paramos sumos, o jeigu taip ir įvyks, kiekvienam žaidėjui atitektų po maždaug 7,5 tūkst. dolerių.

Tiesa, vis dar neaišku, kokius kriterijus turės atitikti tenisininkai, pretenduosiantys į paramą. Juos netrukus turėtų atskleisti ATP ir WTA, bet tikimasi, kad bus atsižvelgta tiek į žaidėjų reitingo vietas, tiek į pastaruoju metu pasiektus piniginius laimėjimus.

Kiek anksčiau „ATP Tour“ žaidėjų tarybos pažibos Novakas Džokovičius, Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis skatino padėti 250-700 vietas ATP reitinge užimantiems tenisininkams.

Jeigu būtų nuspręsta paramą skirti būtent tokiems žaidėjams, į laimingųjų būrį patektų ir lietuvis Laurynas Grigelis, pasauliniame reitinge šiuo metu besirikiuojantis 507 vietoje.

Beje, kaip interviu LTOK svetainei prasitarė Ričardas Berankis, „ATP Tour“ žaidėjų tarybos idėja buvo įgyvendinta ir be tenisininkų pinigų.

„Jeigu neklystu, tai krepšelį, kurį buvo prašoma susimesti žaidėjams, jau surinko. Tai nebuvo prievolė. Bet aš pilnai palaikau Novako pasiūlymą paremti silpnesnius žaidėjus, nes jiems dabar išties nėra lengva. Žmonėms atrodo, kad tenisas yra tokia sporto šaka, kur tu žaidi ir byra milijonai. Bet taip tikrai nėra. 150-ą reitingą turintis žaidėjas jau finansiškai vargsta – tuomet jis turi karpyti biudžetus, atsisakyti trenerio ar kineziterapeuto paslaugų.

<...> „Grand Slam“ turnyrai padidino savo paramos krepšelį, skirtą paremti silpnesnius žaidėjus, tai visa suma jau yra surinkta, todėl ir žaidėjų indėlio jau nebereikės. Kiek žinau, net jeigu ir norėčiau pervesti pinigų, to paramos fondo nėra sukurto – tiesiog visa reikiama suma surinkta iš turnyrų organizatorių ir ji bus paskirstyta žaidėjams“, – aiškino pajėgiausias Lietuvos tenisininkas.

Tata Maharashtra Open nuotr./Ričardas Berankis
Tata Maharashtra Open nuotr./Ričardas Berankis

Pagalbos žaidėjams fondą sukursiančios teniso organizacijos tikisi, kad 6 mln. dolerių nebus galutinė fondo suma – manoma, kad jam paaukos daugiau per karjerą uždirbę geriausi pasaulio žaidėjai.

Tenisininkai be darbo liko sulig koronaviruso pandemijos išplitimu kovo viduryje, kai vienas po kito buvo atšaukti arba nukelti daugiau nei 30 turnyrų.

COVID-19 situacija lėmė, kad pirmą kartą per 75 metus neįvyks Vimbldono turnyras, o gegužės pabaigoje turėjęs startuoti „Roland Garros“ „Didžiojo kirčio“ turnyras Prancūzijoje nukeltas į rudenį.

Apskritai joks teniso turnyras nevyks mažiausiai iki liepos 13 dienos.

Tokia situacija lėmė, kad mažiau uždirbantys tenisininkai beveik pusmečiui liko be pajamų šaltinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius