Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 11 21

TOK vadovas pranešė vaizdo ryšiu bendravęs su kinų teniso žvaigžde Peng Shuai

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) sekmadienį pranešė, kad komiteto prezidentas vaizdo ryšiu pusę valandos bendravo su kinų teniso žvaigžde Peng Shuai, didėjant tarptautiniam spaudimui Kinijai pateikti informacijos apie sportininkės gerovę.
Peng Shuai
Peng Shuai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien TOK prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) vaizdo ryšiu bendravo su triskart olimpiete Peng Shuai iš Kinijos“, – sakoma organizacijos pranešime.

„30 minučių trukmės pokalbio pradžioje Peng Shuai padėkojo TOK už rūpinimąsi jos gerove“, – sakoma pranešime ir priduriama, kad „sportininkė paaiškino esanti saugi, sveika ir gyvenanti savo namuose Pekine, tačiau norėtų, kad šiuo metu būtų gerbiamas jos privatumas“.

„Todėl šiuo metu ji mieliau leidžia laiką su draugais ir šeima. Nepaisant to, ji ir toliau užsiims tenisu – sporto šaka, kurią taip mėgsta“, – sakoma pareiškime.

Pokalbis su sportininke įvyko tarptautinei bendruomenei susirūpinus Peng Shuai gerove, kai ji dingo iš viešumos, po kiek anksčiau šį mėnesį padarytų pareiškimų, kad buvęs vicepremjeras Zhang Gaoli „vertė“ ją lytiškai santykiauti, kai jiedu ilgą laiką su pertraukomis buvo pora.

Šie kaltinimai buvo greitai pašalinti iš socialinio tinklo, panašaus į „Twitter“, o apie Peng Shuai nuo tada neturėta jokių žinių.

Kilus tarptautinės bendruomenės – be kita ko, teniso superžvaigždžių ir Jungtinių Tautų atstovų – pasipiktinimui, Kinijos valstybinė žiniasklaida išplatino daugybę vaizdo įrašų, turinčių parodyti, kad Peng Shuai yra viskas gerai.

Komunistų partijos anglų kalba leidžiamo laikraščio „Global Times“ redaktoriaus Hu Xijino tviteryje paskelbtame renginio vaizdo įraše matyti, kaip tenisininkė stovi stadione tarp grupės svečių, kurių vardai skelbiami aidint plojimams.

Vienas iš „Global Times“ žurnalistų tviteryje paskelbė kitą vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip tenisininkė, atrodo, tame pačiame stadione dalija vaikams autografus, o po to su jais fotografuojasi.

Hu Xijinas šeštadienį paskelbė dar du vaizdo įrašus: pirmajame iš jų matyti į restoraną įeinanti Peng Shuai su paltu, megzta kepure ir kauke.

Į akis krenta užrašas „Beijing Yibin Guesthouse“. Tai – Sičuano provincijos valdžiai priklausantis garsus restoranas netoli Tiananmenio aikštės.

Antrajame vaido įraše Peng Shuai, jau be kaukės, sėdi prie stalo ir kalbasi su žmonėmis.

Naujienų agentūrai AFP nepavyko patikrinti vaizdo įrašų autentiškumo.

Sekmadieniniame pokalbyje be T.Bacho dalyvavo ir TOK sportininkų komisijos pirmininkė Emma Terho bei TOK narė Kinijoje Li Lingwei, kuri pažįsta Peng Shuai ne vienerius metus.

„Jaučiu palengvėjimą, sužinojusi, kad su Peng Shuai viskas gerai, o tai buvo pagrindinis mūsų rūpestis“, – pažymėjo E.Terho.

„Ji atrodė atsipalaidavusi. Pasiūliau mūsų paramą ir palaikyti ryšį bet kuriuo patogiu metu, ir ji akivaizdžiai tai įvertino“, – pridūrė pareigūnė.

Pokalbis baigėsi, sakoma pareiškime, T.Bacho kvietimu tenisininkei susitikti „vakarienės, kai jis atvyks į Pekiną kitų metų sausį, kurį ji mielai priėmė, ir jiedu susitarė pakviesti prisijungti E.Terho bei Li Lingwei.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius