Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 14

Tokijuje nebus dar vienos žvaigždės: savo sprendimą pranešė R.Federeris

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų Rogeris Federeris pranešė apie savo sprendimą nedalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

9-ąją vietą ATP reitinge užimantis šveicaras tokį sprendimą priėmė dėl kelio traumos, kuri paūmėjo ką tik pasibaigusiame Vimbldono turnyre. Jame R.Federerio kelionę ketvirtfinalyje užbaigė lenkas Hubertas Hurkaczas.

„Deja, per žolės sezoną suprastėjo mano kelio būklė ir turėjau priimti sprendimą praleisti Tokijo olimpines žaidynes. Esu labai nusivylęs, kadangi kiekvieną kartą olimpinėse žaidynėse man būdavo garbė reprezentuoti Šveicariją. Jau pradėjau reabilitaciją tikėdamasis, kad dar sugrįšiu į kortus šią vasarą. Linkiu visai Šveicarijos komandai sėkmės, palaikysiu ją būdamas toli. Kaip visada, pirmyn, šveicarai!“ – socialiniuose tinkluose rašė 39-erių metų tenisininkas.

2008 m. olimpinis dvejetų čempionas ir 2012 m. olimpinis vienetų vicečempionas R.Federeris kiek anksčiau šiais metais praleido ir „Roland Garros“ turnyrą Paryžiuje. Pernai jis iškentė dvi kelio operacijas ir be teniso prabuvo ilgiau nei metus.

Kol R.Federeris kenčia dėl traumų, jį pagal laimėtus „Didžiojo kirčio“ turnyrų trofėjus jau pasivijo Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius. Dabar visi trys tenisininkai yra laimėję po 20 prestižiškiausių teniso turnyrų.

Kiek anksčiau savo sprendimus nedalyvauti Tokijo žaidynėse pranešė ir Rafaelis Nadalis, Dominicas Thiemas, Stanas Wawrinka, Nickas Kyrgiosas, Serena Williams, Simona Halep bei būrys kitų žymių tenisininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius