-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 04 21

Tolimesni D.Ferrero karjeros planai – tikisi tapti savo šalies rinktinės kapitonu

Ispano Davido Ferrero (ATP-155) karjera nenumaldomai artėja prie pabaigos – gegužę prasidedantis Madrido „Masters“ turnyras ant grunto jam bus paskutinis.
Davidas Ferreras
Davidas Ferreras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Davidas Ferreras

Buvusi trečioji pasaulio raketė viename iš interviu reziumavo savo karjerą ir prabilo, ką norėtų veikti pakabinus teniso batelius ant vinies.

Po 2013 metais pasiekto „Roland Garros“ finalo, kuriame nusileido Rafaeliui Nadaliui, ispanų mažylis pakilo į rekordinę trečiąją vietą ATP reitinge.

Per 19 metų, praleistų ATP ture, 175 cm ūgio tenisininkas laimėjo net 27 titulus.

„Prisiminimai – tiesiog nuostabūs... Mėgaujuosi šia pabaiga, žaidžiu turnyrus, kurie man reiškia itin daug. Dėl puikiai susiklosčiusios karjeros galiu didžiuotis tuo, ką pasiekiau.

Titulai guli trofėjų lentynose, tačiau ne tai svarbiausia. Bendravimas su publika, su savo kolegomis, kurie man tapo puikiais draugais, apskritai su visu pasauliu – būtent tai man yra brangiausia“, – atviravo Davidas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Ferreras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Ferreras

Dabar 37-erių veteranui liko sužaisti paskutiniuosius turnyrus ant grunto, o po truputį ispanas pradeda dairytis ir į gyvenimą pabaigus karjerą.

„Kol kas apie tai daug nesvarstau, tačiau tai tikrai bus susiję su tenisu. Man būtų didžiulė garbė tapti savo šalies rinktinės kapitonu Daviso taurėje, tačiau suprantu, kad nuo šio posto dar esu labai toli ir yra žmonių, kurie šio titulo yra nusipelnę daugiau už mane“, – apie savo svajonę prabilo Ferreras.

Per visą žaidimo Daviso taurėje karjerą D.Ferreras vienetų varžybose yra iškovojęs 28 pergales ir patyręs vos 5 pralaimėjimus.

Savo kaip trenerio karjerą ispanas tikisi pradėti treniruodamas jaunus, tik pirmuosius žingsnius tenise žengiančius vaikus, o tuomet kilti karjeros laiptais ir treniruoti ATP žaidėją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Ferreras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Ferreras

Žinant D.Ferrero sumanumą aikštelėje ir begalinį norą, visus išsikeltus tikslus Ispanijos teniso legenda turėtų įgyvendinti.

Kitą savaitę tenisininkas žais ATP 500 taškų turnyre Barselonoje, o pirmuoju D.Ferrero oponentu bus vokietis Mischa Zverevas (ATP-77).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius