2018 05 26

TOP 10: faktai apie „Roland Garros“ turnyrą, kuriame varžosi R.Berankis

Jau sekmadienį Paryžiuje prasideda antrasis sezono „Didžiojo kirčio“ turnyras „Roland Garros“. Jame pasirodys ir Ričardas Berankis, kurio laukia neeilinis iššūkis – jau pirmajame rate lietuvis susitiks su Alexanderiu Zverevu.
„Roland Garros“
„Roland Garros“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1. Undecima. Rafaelis Nadalis, kaip jau tapo įprasta, siekia istorinio įrašo. Šįkart jis tikrai įspūdingas. Ispanas laimėjęs „Roland Garros“ turnyrą jau vienuoliktą kartą, susilygintų su legendine tenisininke Margaret Court, kuri vienuolika kartų laimėjo „Australian Open“ turnyrą. Tai daugiausia „Didžiojo kirčio“ titulų, iškovotų vyro ar moters istorijoje. R.Nadalio statistika Prancūzijos atvirajame čempionate įspūdinga. Jis yra iškovojęs 79 pergales ir patyręs vos du pralaimėjimus. Ir tos pergalės buvo užtikrintos. Tik Johnas Isneris ir Novakas Džokovičius šiame turnyre nusileido ispanui po penkių setų kovos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

2. Rafos forma. Birželio 3 dieną ispanas švęs 32 gimtadienį. Tačiau jo forma yra įspūdinga. Šį sezoną ant grunto ispanas šventė 19 pergalių ir patyrė vos vieną pralaimėjimą. Jis iškovojo trofėjus Monte Karle, Barselonoje ir Romoje. Tiesa, jis privalo laimėti „Roland Garros“ turnyrą, kad išsilaikytų pirmoje ATP reitingo vietoje. Kitaip, birželio 11 dieną ATP sostą atsiims Rogeris Federeris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

3. Nuostabusis Saša. R.Berankio pirmajame rate laukia akistata su trečiąja pasaulio rakete. A.Zverevas pasiekė penkių iš pastarųjų dešimties ATP 1000 serijos turnyrų finalus ir laimėjo tris iš iš jų. Paryžiuje 21-erių teniso žvaigždė bandys pasiekti pirmąjį „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį. Šį sezoną jis iškovojo daugiausia pergalių – net 30 ir pirmauja ATP finalo reitinge, lenkdamas R.Federerį ir R.Nadalį.

„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

4. Vakarėlis dviems. Nuo 2005 metų ATP trečioje reitingo vietoje buvo net 16 skirtingų tenisininkų. Tačiau pirmąsias dvejas vietas visada dalijosi keturi lyderiai – R.Nadalis, R.Federeris, N.Džokovičius ir Andy Murray. A.Zverevas turi išskirtinę galimybę pakilti į antrąją vietą, jeigu laimės turnyrą, o R.Nadalis nepasieks finalo arba, jei jis pateks į finalą, o R.Nadalis pralaimės pirmajame rate.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

5. Reta kompanija. N.Džokovičius yra vienas iš dviejų tenisininkų, kurie nugalėjo R.Nadalį „Roland Garros“ turnyre. Kitas – Robinas Soderlingas. 2015 metų ketvirtfinalyje N.Džokovičius nugalėjo ispaną 7:5, 6:3, 6:1. Tačiau tarpusavio akistatose ant grunto R.Nadalis pirmauja 16:7.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

6. Dominuojantis Thiemas. R.Nadalis turėtų pasisaugoti dar vieno varžovo. Aštuntoji pasaulio raketė Dominicas Thiemas Madride nugalėjo ispaną ir nutraukė įspūdingą jo 21 pergalių ir 50 laimėtų setų seriją. Pastaruosius du sezonus D.Thiemas pasiekė šio turnyro pusfinalį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Rafaelis Nadalis

7. Stanas. Kas turi daugiausia pergalių „Roland Garros“ turnyre nuo 2015 metų? Ne, ne Nadalis ir ne Džokovičius. Stanas Wawrinka. Per pastaruosius trejus metus šiame turnyre šveicaras šventė 18 pergalių ir patyrė du pralaimėjimus. 2015 metais jis tapo čempionu, 2016 metais pateko į pusfinalį, o pernai – į finalą.

„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka
„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka

8. Delpo. Įspūdingai sezoną pradėjo Juanas Martinas del Potro, kuris laimėjo 22 iš pastarųjų 26 mačų. Jis triumfavo Indian Velse ir pirmą kartą laimėjo „Masters“ serijos turnyrą bei finale nutraukė 17-os R.Federerio pergalių seriją.

„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas del Potro
„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas del Potro

9. Kylančios žvaigždės. Paryžiuje netrūks ir jaunųjų žvaigždžių. Čia laimę bandys Frances Tiafoe, Stefanos Tsitsipas ir Denisas Shapovalovas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Denisas Shapovalovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Denisas Shapovalovas

10. Super serijos. Feliciano Lopezas žais jau 65-ame iš eilės „Didžiojo kirčio“ pagrindiniame etape. Jis susilygins su R.Federeriu, kurio Paryžiuje nebus. Šveicaras praleido grunto sezoną. Dvejetų žvaigždė Mike'as Bryanas „Didžiojo kirčio“ turnyre pasirodys jau 77 kartą iš eilės ir pirmajame be savo traumuoto brolio Bobo. Mike'as šįkart žais su Samu Querrey, kuris bandys padėti 40-mečiui tapti vyriausiu dvejetų reitingo lyderiu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Feliciano Lopezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Feliciano Lopezas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius