-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 17

Trečią „Australian Open“ dieną – A.Murray ir R.Federerio pasirodymai

Trečiadienį „Australian Open“ čempionate prasidės antrojo etapo dvikovos. Trečią varžybų dieną pasirodymus tęs Andy Murray, Kei Nishikoris, Rogeris Federeris ir Stanas Wawrinka. Moterų fronte titulo gynimo misiją tęs pirmoji pasaulio raketė Angelique Kerber.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Kei Nishikoris – Jeremy Chardy

Pagal tarpusavio dvikovose iškovotas pergales 4:2 pirmauja penktoji pasaulio raketė Kei Nishikoris. 27-erių japonas prieš J.Chardy yra laimėjęs tris pastarąsias akistatas. „Didžiojo kirčio“ turnyre žaidėjai susitiks pirmą kartą.

Trečio „Australian Open“ čempionato etapo geriausias Japonijos tenisininkas nepasiekė vos vieną kartą – 2009-aisiais, t.y. debiutiniais metais.

Apskritai „Australian Open“ čempionate K.Nishikoris dalyvauja aštuntą kartą. Geriausias jo rezultatas čia – 2012, 2015 ir 2016 metais pasiekti ketvirtfinaliai.

Savo ruožtu J.Chardy Melburne žaidžia 11-ą kartą iš eilės. Asmeninį rekordą „Australian Open“ čempionate 29-erių prancūzas užfiksavo 2013 metais, kai nužygiavęs iki ketvirtfinalio krito prieš Andy Murray.

K.Nishikorio ir J.Chardy dvikova bus pirma „Hisense“ arenoje, tad prasidėti turėtų apie 2 valandą nakties Lietuvos laiku.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė

Stanas Wawrinka – Steve’as Johnsonas

Ketvirtoji pasaulio raketė Stanas Wawrinka ir Steve’as Johnsonas vienintelį kartą susitiko 2015 metų „Roland Garros“ čempionate. Tąkart lengvą pergalę iškovojo Šveicarijos tenisininkas.

Per visą savo karjerą „Australian Open“ čempionato trečio etapo S.Wawrinka nepasiekė tik du kartus, o ir tai nutiko 2006 bei 2008 metais.

Savo pasirodymą „Australian Open“ čempionate geriausias Šveicarijos tenisininkas pradėjo itin sunkia pergale prieš slovaką Martiną Kližaną, kurį nugalėjo 4:6, 6:4, 7:5, 4:6, 6:4.

„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka
„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka

Per artimiausias dvi savaites S.Wawrinka savo "Didžiojo kirčio" titulų kraitį gali padidinti iki keturių. Per savo karjerą ketvirtoji pasaulio raketė nelaimėjo tik vieno iš keturių "Didžiojo kirčio" turnyrų – Vimbldono.

Iš viso Melburne S.Wawrinka žaidžia dvyliktą kartą. Pernai jis aštuntfinalyje nusileido kanadiečiui Milošui Raoničiui.

Tuo tarpu S.Johnsonas į trečią etapą bandys patekti trečius metus iš eilės. Beje, trečias etapas – geriausia, ką „Australian Open“ čempionate pavyko nuveikti amerikiečiui.

S.Wawrinkos ir S.Johnsono dvikova prasidės maždaug 05.00 Lietuvos laiku.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė

Rogeris Federeris – Noah Rubinas

Maždaug tuo pat metu savo dvikovą pradės ir kitas Šveicarijos tenisininkas – septynioliktoji pasaulio raketė Rogeris Federeris.

17-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas antrame „Australian Open“ čempionato etape susikaus su 20-mečiu JAV talentu Noah Rubinu. Prieš šią dvikovą R.Federeris pripažino, kad apie varžovą, kuris yra 200 ATP reitingo vietoje, žino nedaug.

„Apie būsimą varžovą žinau nedaug. Manau, kad jis dešiniarankis“, – pokštavo septynioliktoji pasaulio raketė.

Antrame „Australian Open“ etape R.Federeris per savo karjerą dar nėra pralaimėjęs.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris Melburne startavo pergale prieš Jurgeną Melzerį
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris Melburne startavo pergale prieš Jurgeną Melzerį

R.Federeriui pirmuose turnyro etapuose teko kvalifikaciją įveikę varžovai, bet jei šveicaras trečiadienio naktį nugalės N.Rubiną, kitame rate greičiausiai susitiks su dešimtąja pasaulio rakete Tomašu Berdychu.

Melburne R.Federeris tikisi tapti penktu tenisininku istorijoje, „Australian Open“ čempionatą laimėjusiu penkis kartus.

N.Rubinas ATP reitinge užima 200-ą vietą. Taip žemai klasifikacijoje esančiam žaidėjui R.Federeris „Didžiojo kirčio“ turnyre dar nėra pralaimėjęs.

„Australian Open“ čempionatas yra vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kuriame N.Rubinui pavyko pasiekti antrą etapą. Beje, 20-metis amerikietis bet kokiame ATP turnyre dar nėra iškovojęs dviejų pergalių iš eilės.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė

Andy Murray – Andrejus Rublevas

Pirmoji pasaulio raketė Andy Murray ir Andrejus Rublevas vienas prieš kitą stos pirmą kartą.

A.Murray „Didžiojo kirčio“ turnyruose dar nėra pralaimėjęs už pirmo ATP šimtuko ribų esančiam žaidėjui. Pergalės atveju 29-erių britas į “Australian Open” čempionato trečią etapą pateks devintą sykį iš eilės.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

Jei nugalės A.Rublevą, A.Murray tai bus 178 pergalė „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Pagal šį rodiklį jis pasivys aštuntą vietą daugiausiai laimėtų dvikovų sąraše užimantį legendinį švedą Stefaną Edbergą.

Geriausias planetos tenisininkas prieš ATP turnyrų kvalifikaciją įveikusius tenisininkus šiuo metu yra iškovojęs 12 pergalių iš eilės.

Per visą savo karjerą A.Murray yra iškovojęs tris „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulus. „Australian Open“ čempionato finale jis žaidė penkis kartus, tačiau nė viename jų britui triumfuoti nepavyko.

Savo ruožtu 19-metis A.Rublevas „Australian Open“ čempionate dalyvauja pirmą kartą. Būtent Melburne rusas iškovojo savo pirmą pergalę „Didžiojo kirčio“ turnyre, kai 4:6, 6:3, 7:6 (7:0), 6:3 pirmame etape įveikė Yen-Hsun Lu.

A.Murray ir A.Rublevo dvikova prasidės maždaug 11.00 Lietuvos laiku

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė

Angelique Kerber – Carina Witthoeft

Trečiadienį savo pasirodymą Australijoje tęs ir pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ nugalėtojos titulą ginanti vokietė Angelique Kerber. Ji susitiks su 89-ąja pasaulio rakete tautiete Carina Witthoeft.

Pagal laimėtas tarpusavio dvikovas 2:0 pirmauja geriausia pasaulio tenisininkė. Įdomu, jog tautietės abu kartus susitiko tame pačiame „Didžiojo kirčio“ turnyre – Vimbldone.

Nors A.Kerber ir C.Witthoeft WTA reitinge skiria beveik 90 vietų, pirmoji pasaulio raketė lengvos pergalės nesitiki.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė

„Nemėgstu žiūrėti į savo būsimas varžoves ir analizuoti jų žaidimą. Manau, kad praeitame etape ji sužaidė gerai. Cariną pažįstu puikiai, jaučiu, kad mūsų laukia įdomi dvikova“, – teigė A.Kerber.

Melburne A.Kerber tikisi iškovoti trečią „Didžiojo kirčio“ titulą. Pernai vokietė triumfavo ir „US Open“ čempionate.

Trečiadienį moterų turnyre bus ir daug kitų įdomių dvikovų, kuriose pirmais smuikais grieš Svetlana Kuznecova, Garbine Muguruza ir Venus Williams.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius